StoryEditorOCM
ForumHOĆE LI USPJETI?

Avi Karabatić na izbornoj listi fali 50 potpisa, zamolila ljude da dođu do Sabora potpisati za nju, javio se Pernar...

Piše VIJESTI SD
29. ožujka 2024. - 23:54

Bivša starleta, koja ne voli da je se tako naziva, danas profesorica latinskog jezika, Ava Karabatić među zadnjima je predala listu za kandidaturu u Hrvatskom saboru u četvrtak predvečer. I dok su ključne stranke već predale svoje liste, čekalo se još njih desetak koje su najavile dolazak. Među njima baš i Avu Karabatić i Ivana Pernara.

Ava je teatralno ušetala u "novogodišnjoj" šljokičastoj tunici i bijeloj krznenoj bundici bez rukava, s besprijekornim make-upom i podignutom kosom, najavljujući time možda neke nove smjerove u hrvatskoj politici. Ako i uđe u Sabor, sigurno će unijeti neki novi štih.

"Niste puno kasnili", rekao joj je predstavnik DIP-a, a Ava je odmah dodala:

"Ah, znate kako se kaže, nova saborska zastupnica se čeka pet minuta. Dobro, ovo je malo više, ali Veliki je petak pa je sve oprošteno čim smo u blagdanima", rekla je i dodala da je došla s prijateljem i ocem - javlja Danas.hr.

image

Ivica Karabatić, Avin otac

Goran Mehkek/Cropix
image

Ava Karabatić s ocem i prijateljem pred Državnim izbornim povjerenstvom (DIP)

Goran Mehkek/Cropix

"Imam trenu, ali prvi mi je puta. Takva sam bila i na ispitima. Takva sam bila uvijek u životu kad sam nešto počinjala. Iako imam trnce, znate kako se kaže: Osmijeh na lice, to ništa ne košta", dodala je uzbuđena Ava.

Ava Karabatić prijavila se za 10. izbornu jedinicu, Splitsko-dalmatinsku. Kasnije je dala izjavu novinarima i ponovila:

"Ispričavam se što kasnim, ali nova saborska zastupnica se čeka pet minuta, a ono najvažnije što mogu kazati je moj slogan ‘Otrijeznimo se‘, budući da sam ja bila ovisnik i izvukla pouku iz toga i fer igra. Borit ću se za nasilje nad ženama. To je jako jako bitno. Imate moj izborni program. Ovo sam shvatila vrlo ozbiljno. Ovo mi je prvi put i držite mi palčeve", rekla je Ava i zahvalila 10. izbornoj jedinici koja joj je dala potpise i to ne samo mlađa populacija nego i stariji ljudi.

"To mi je u krvi", dodala je profesorica latinskog.

image

Ava Karabatić

Goran Mehkek/Cropix
image

Ava Karabatić

Goran Mehkek/Cropix
image

Ava Karabatić

Goran Mehkek/Cropix

Ipak, tijekom večeri - obrat! Ispostavilo se da Avi Karabatić fali još 50 potpisa za kandidaturu. Da bi kandidatura bila pravovaljana, mogu joj potpisati samo ljudi iz njezine 10. izborne jedinice, a Karabatić je zamolila ljude iz 10. izborne jedinice da dođu do Sabora potpisati za njezinu kandidaturu, doznaje RTL.

"Ja sam prikupila i više od 500 potpisa. Ipak, fali 50 potpisa. Ja bih ovim putem zamolila sve one koji imaju prebivalište u 10. izbornoj jedinici, a tu su u Zagrebu da dođu u narednih sat vremena i daju mi potpis", zamolila je javno Ava i dodala da ako ne uspije ostaju joj predsjednički izbori - piše Danas.hr.

Na njezin poziv odazvao se Ivan Pernar, koji joj je - kako je objavio RTL Direkt petnaestak minuta prije ponoći - ponudio svoj "višak potpisa" iz 10. izborne jedinice. Treba vidjeti hoće li to "upaliti", rečeno je u odjavi emisije...

image

Ava Karabatić

Goran Mehkek/Cropix
image

Ava Karabatić

Goran Mehkek/Cropix
image

Ava Karabatić donijela je svoju izbornu listu

Goran Mehkek/Cropix
01. travanj 2024 23:27