U gostovanju u emisiji RTL Direkt Zorana Šprajca Pucar je prvo morao odgovoriti na pitanje koliko je istine u tvrdnjama da je on čovjek ministra državne imovine Gorana Marića.
- Mogu reći jednom podravkaš - uvijek podravkaš i čast mi je da me je na ovo mjesto predložila žena koja predstavlja radnike u Nadzornom odboru. S Marićem se ne poznajem, čak ni preko nogometa. Nisam imao sreću da mi Marić sudi ni prijateljsku utakmicu i nemam veze s njim. Sreli smo se samo na nekoliko poslovnih događaja - kazao je na početku razgovora Pucar.
Smatra kako tvrtka itekako ima budućnost.
- Podravka je danas dobra kompanija, a u budiućnosti očekujem i odlična. Napravljen je iskorak u prihodima, a novi brendovi su izazov za novu Upravu - rekao je Pucar.
Upitan treba li nastaviti širenje proizvodnje, Pucar je odgovorio vrlo samuvjereno. - Apsolutno se treba širiti, ono što je prioritet je da tvrtka većinu prihoda ostvaruje na inozemnom tržištu.
Pucar je odgovorio i koja mu je najveća osobna ambicija.
- Osobna ambicija je da što veći dio reprometarijala s hrvatskih polja bude dio Podravkinih proizvoda, ali mi to ne možemo sami. Treba nam i pomoć Vlade na tom polju - dodao je.
Za kraj je još jednom naglasio važnost brenda Vegete.
- Vegeta je najvrednije što Hrvatska ima i na putu je da postane globalni brend. Taj 'žuti prah' mora se novim proizvodima još više nametnuti - naglasio je Pucar te odbacio nagađanja da u Podravci vlada socijalistički način upravljanja.
- To je moderna multinacionalka koja će u budućnosti biti još bolja - zaključio je Pucar.