StoryEditorOCM
ForumVELIKA POTRAGA

Europol objavio popis najtraženijih europskih bjegunaca, neki od njih su i izrazito opasni: na listi i tri Hrvata

Piše PSD
28. rujna 2022. - 14:00

Europska mreža timova za aktivno traženje bjegunaca (ENFAST) je 2022. godine uz potporu Europola pokrenula kampanju u potrazi za najtraženijim bjeguncima u Europskoj uniji s naglaskom na bjegunce diljem Europe koji su pripadnici organiziranih kriminalnih skupina. Ove godine objavljeno je 49 profila bjegunaca povezanih s organiziranim kriminalnim skupinama, javlja RTL

Bjegunci iz ovogodišnje kampanje su svi traženi zbog počinjenja teških kaznenih djela u Europi, kao što su ubojstvo, trgovanje ljudima, oružane pljačke i terorizam, među ostalim.

Organizirane kriminalne skupine

Ovogodišnja kampanja osobito je usmjerena na vođe i ključne članove organiziranih kriminalnih skupina. Neki od profila istaknutih na ovogodišnjem popisu uključuju šefove mafije koji su traženi zbog ubojstva i masakra nad nedužnim ljudima, trgovce drogom, trgovce ljudima, nasilne kriminalce koji ubijaju ili čine druga nasilna kaznena djela u ime kriminalnih skupina te osobe koje se bave pranjem i pronevjerom novca.

Među objavljenim bjeguncima nalaze se i trojica iz Hrvatske: Manuel Vulić, 36-godišnji hrvatski državljanin za kojim se traga radi kaznenih djela Zločinačko udruženje i počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja: Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, Teško ubojstvo i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Zatim Tomislav Šoljić, 37-godišnji hrvatski državljanin za kojim se traga radi počinjenja kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja Utaja poreza ili carine i Pomaganje te radi počinjenja kaznenih djela Teško ubojstvo i pokušaj Ubojstva te Kristijan Čačić, 27-godišnji hrvatski državljanin za kojim se traga radi počinjenja kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Vi im možete stati na kraj - #GameOver

ENFAST i Europol pozivaju građane EU-a da posjete web stranicu i pogledaju fotografije ovih bjegunaca kako bi vidjeli prepoznaju li ikoga od njih.

30. travanj 2024 04:13