StoryEditorOCM
ForumŽENA ČUDO

Iva je prva dama hrvatske reprezentacije i jedina žena s neograničenim pristupom svlačionici Vatrenih. Objavila je fotografije koje su preplavile internet

Piše MOZAIK SD
10. prosinca 2022. - 19:38

Team menadžerica hrvatske nogometne reprezentacije Iva Olivari objavila je nakon pobjede Vatrenih nad Brazilom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru seriju fotografija na Instagramu, koje su vrlo brzo postale hit.

Olivari je objavila zajedničku sliku cijele reprezentacije, stručnog stožera i osoblja na terenu stadiona Education City u Al Rayyanu, gdje je Hrvatska slavila protiv Brazila boljim izvođenjem jedanaesteraca i uz fotografiju je napisala: "Obitelj."

Istu fotografiju na svom profilu podijelio je i Mario Pašalić.

Objavila je još nekoliko fotografija.

Jednu i s Brunom Petkovićem te jednu iz autobusa s Joškom Gvardiolom, Kristijanom Jakićem i glasnogovornikom HNS-a Tomislavom Packom.

Fotografije su brzo postale hit a Olivari je skupila tisuće lajkova i komentara.

Na svjetskom prvenstvu u Rusiji prije četiri godine, kako je Slobodna tada pisala, strani novinari su zatražili više intervjua s team menadžericom Hrvatske nogometne reprezentacije nego s Modrićem i Rakitićem zajedno.

Valjda im je najzanimljivije čuti što uopće jedna žena radi u tom muškom sportu, kazala je tada.

„Otišla sam na Svjetsko prvenstvo s Instagram profilom na kojem je bilo oko 400 pratitelja da bi već nakon tjedan dana taj broj skočio na 20.000. Od svuda su se počeli javljati ljudi s porukama podrške, čestitkama“, kazala je 2018. godine jedina žena koja ima neograničen pristup svlačionici Vatrenih.

Sve putovnice u nje

- Znam kada mogu ući u svlačionicu, a kada ne. Kada dođemo na stadion uvijek nosim ruksak i sto vrećica, uđem u svlačionicu i ostavim sve te stvari i izađem van. Kod mene su putovnice svih igrača jer je, vjerujete mi, tako sigurnije.

Uđem opet kad oni odu na zagrijavanje, ako sam žedna ili moram na toalet. Kad završi utakmica, opet dođem, čestitam, malo se proveselimo i onda izađem jer se oni idu tuširati - objasnila je.

- Igrači dobro znaju da ću ih uvijek podržati. Većinu njih znam otkad su bili djeca. Svi su veliki profesionalci, vrlo disciplinirani, kao vojska. Koliko god su velike zvijezde, oni su svi zapravo sasvim normalni dečki.

Nisam ja baš uvijek dobra. Čut ćete često igrače kako kažu da opet vičem.

Ako me ne slušaju, malo dignem glas da dobijem njihovu pažnju. Jesam mala, ali sam grlena. Zlatko Dalić je super šef iako sam imala jako dobar odnos sa svim njegovim prethodnicima. Zlatko je jako jednostavan i direktan i ima puno povjerenja u svoje suradnike. 

Lovren je jako emotivan iako čovjek na prvu to ne bi rekao - otkrila je Iva.

Ističe kako je u svlačionici za glazbu zadužen Domagoj Vida. Fizioterapeuti svugdje nose zvučnik i Vida pušta glazbu.

- Najveći šarmer? Možda Brozović. On glumi kulera, ali je zapravo veliki šaljivdžija - isticala je u prijašnjim intervjuima.

Imaju i posebne rituale koje svaki puta prije utakmice naprave za sreću.

- Postoji, ali vam neću reći koji je. Nisam baš praznovjerna, ali da, imamo te neke sitne rituale - zaključuje Iva Olivari.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Boris Kovacev/Cropix
28. travanj 2024 16:00