StoryEditorOCM
ForumPOSLAO PORUKU

Karamarko se oglasio na Facebooku: ‘Očekivao sam da ću izazvati pozornost javnosti. Imam prijedlog za HDZ!‘

Piše Vijesti SD
18. ožujka 2024. - 08:02

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko objavio je na Facebooku tekst u kojem pojašnjava zašto se pojavio na XX. Općem saboru HDZ-a u Lisinskom.

‘Dragi prijatelji, bio sam danas na XX. Općem saboru Hdz-a (izvještajnom) u Lisinskom. Jednostavno rečeno - odazvao sam se pozivu kao što sam to činio prigodom nekih obljetnica prošle i pretprošle godine. Naravno, očekivao sam da bi to moglo izazvati pozornost javnosti zbog toga što su za mjesec dana pred nama parlamentarni izbori.

I kako to biva počela su naklapanja zašto sam došao, kako, što sam dogovorio, hoću li se kandidirati, sa kime pregovaram, itd itd…

I da jasno odgovorim - nisam razgovarao niti dogovarao sa nikim ništa‘, napisao je Karamarko i nastavio:

‘Moram priznati da sam dvojio ići na Sabor ili ne!? No, kad se pred nacijom uprizorio PRH sa svojom predizbornom bravurom, nakićenom verbalističkim savršenstvom, najavom “smrt fašizmu-sloboda narodu” koalicijom kojoj će ON (a tko drugi) biti na čelu, ipak sam odlučio doći do Lisinskog.

Zašto?

U koječemu se ne slažem sa politikom vrha HDZ-a iako akceptiram sve što je bilo uspješno. I mislim da je došlo vrijeme resetiranja nekih dijelova te politike zbog opstanka stranke i onemogućavanja izborne pobjede onih snaga koji neovisnu Hrvatsku niti su htjele niti ikada prihvatile. To je odgovornost trenutnog vodstva. Nadam se da ju i prihvaćaju.

Ovim putem predlažem vodstvu stranke da HDZ formira što širu koaliciju domoljubnih, suverenističkih stranaka i tako se odupre i savlada najezdu protuhrvatskih, teškom demagogijom naoružanih, snaga. Galopiraju kozačkom energijom i neće birati sredstva.

O toj koaliciji treba razgovarati sa Hrvatskom strankom prava, Hrvatskim bilom, Domovinskim pokretom i svakako umirovljenicima. Siguran sam da bi i braniteljske udruge podržale ovakvu opciju.

Ulazimo u još turbulentnija vremena i svi koji želimo sačuvati našu, krvlju stečenu neovisnu Hrvatsku, moramo biti jedinstveni. Kao nekad!!

Svijest da su naš identitet, a moguće i opstojnost, ugroženi dovela me danas u Lisinski. Tuđmanova stranka mora opstati ali u onom obliku kako je narod želi i osjeća.

Prepustiti Hrvatsku u ruke onima kojima je vanjskopolitički doseg Banja Luka bila bi tragedija naše generacije‘, napisao je Karamarko na Facebooku.

28. travanj 2024 09:34