StoryEditorOCM
ForumHEROJ

Marko Rakuljić iz Krila Jesenice u Nizozemskoj spasio dječaka od utapanja: “Pao je 12 metara s mosta, čudo što je još bio živ...”

Piše Morski.hr
24. travnja 2021. - 13:55

Kormilar Marko Rakuljić iz Krila Jesenice gledao je u četvrtak navečer utakmicu Ajax-FC Utrecht na kruzeru Jules Verne u Nederrijnu kraj Arnhema u Nizozemskoj. Odjednom je začuo buku u daljini, piše De Stentor.

– U vodi je bio dječak. Nitko ga nije mogao izvući. Nije bilo vremena za gubljenje. Pustio sam splav i zaveslao prema njemu – ispričao je Marko Rakuljić.

Dan nakon uspješne akcije spašavanja, Rakuljić je od policajca dobio cvijeće, prenosi Morski.hr.

image
Sapsio dječaka iz Rajne
Destentor.nl/ Rolf Hensel

– Rekao mi je da je dječak dobro. Bio mi je jako zahvalan kad sam ga izvukao iz Rajne. Bio sam njegov heroj. Čudo je što je još bio živ. Pao je 12 metara dolje s mosta Nelson Mandela u Rajnu – priča Rakuljić te opisuje kako je izgledalo spašavanje:

- U jednom trenutku vidio sam da je dječak u vodi. Pokušavali su ga spasiti s jednog broda, ali brod je bio previsoko i nisu ga mogli izvući. Ja sam odmah krenuo na palubu da bi uzeo ključ motornog čamca sa Julesa Vernea. Brzo sam shvatio da će sve predugo trajati i otrčao do splavi. Jednostavno nije bilo vremena za gubljenje – kaže Rakuljić.

– Otpustio sam splav, pao na koljena. Tada sam odveslao do tog dječaka. Nisam imao vremena tražiti spasilački prsluk. Bio je potpuno pothlađen, više se nije mogao kretati – ispričao je, a prenio Morski.hr.

25. travanj 2024 01:00