StoryEditorOCM
ForumNAJZANIMLJIVIJE LICE

Na Mišin koncert stigla i bivša supruga Anita Baturina! Pozirala je nasmijana u društvu kćeri Ivane. Njihova ljubavna i životna priča još uvijek intrigira...

Piše Mozaik SD
6. lipnja 2022. - 10:59

Među prvim poznatim licima na Starom placu u Splitu, gdje se večeras održava koncert Miše Kovača nazvan "Samo nas nebo rastavit može" naš je fotoreporter naletio na - Anitu Kovač!

Djevojački Baturinu, fatalnu Mišinu ljubav i drugu suprugu, koja je na koncert stigla u društvu njihove kćeri Ivane, koja će večeras, dakako, pjevati na tatinom velikom nastupu.

Svi znaju za jednu od najuzbudljivijih i najvećih ljubavnih priča s, onda, jugoslavenske estradne scene, koja je puno puta ispisana i ispričana, a svejedno, i nakon toliko godina budi pažnju i znatiželju.

Jer sve oko Miše Kovača budi interes, njegova unikatna i karizmatična osobnost naprosto plijene, kao i životna priča koja je odavno zaslužila film.

Splićanka Anita Baturina bila je tinejdžerska Miss Jugoslavije, koja zbog uzavrelih emocija prema Miši nije stigla završiti ni srednju školu, a već tada najpopularniji pjevač bivše države također je kapitulirao pred emocijama i zbog nje se razveo od prve supruge Ljubice.

Tri godine poslije Mišo je ozakonio vezu sa splitskom ljepoticom s kojom je počeo živjeti život iz bajke – sreća zbog dolaska Edija i Ivane na svijet, milijuni prodanih albuma i Mišin status jugoslavenske zabavnjačke legende.

Njihovo obiteljsko gnijezdo u Radićevoj, ponad nekadašnjeg zagrebačkog Trga Republike, a danas Trga bana Jelačića, bilo je stjecište Mišinih brojnih prijatelja i kolega s estrade, u njihov su dom tada zalazili Đorđe Novković i Boris Dvornik i Doris Dragović, Miljenko Smoje, sestre Barudžija i Zdravko Čolić...

Mišo je prvi u bivšoj Jugoslaviji vozio legedarnu Citroenovu "žabu" (u početku su je, prisjeća se jedan njegov prijatelj, imali samo on i Ante Marković, posljednji predsjednik jugoslavenskog Saveznog izvršnog vijeća), Anita se pak u potpunosti saživjela s ulogom majke i kućanice, ali je s Mišom često odlazila na turneje.

- Ne zamaraju me ta putovanja, dapače, relaksiraju me i psihički i fizički. Jer, kad smo u Zagrebu, nigdje ne izlazimo, nego k nama dolaze prijatelji. Katkada poželim otoći u kino ili kazalište, ali nema nam tko čuvati djecu – zborila je brižna Anita u jednom od intervjua s kraja 70-ih, ne štedeći riječi hvale na suprugov račun.

Krasan otac

- U početku nam je bilo teško. Puno je bilo buke oko naše veze, ali smo sve izdržali. Nikad se nisam pokajala što sam se udala za Mišu. Njemu smo djeca i ja na prvome mjestu, on je krasan otac. Uvijek smo zajedno. Kad Mišo krene na turneju, idem i ja s njim, a djecu ostavimo kod jedne naše tete, tu u Zagrebu – ispričala je tada Anita.

Mišo je tada prisnažio riječima: "Mi smo imali dosta porođajnih muka kad smo se sreli, dok smo ljubovali. Ona je bila gimnazijalka, ja oženjen čovjek. Stvarno sam želio da budemo zajedno. I kad sam je toliko želio, nije li normalno da ide sa mnom, na turneje i na koncerte. Volim pjevati, poštujem svoju publiku, ali svoju ženu i djecu ne bih žrtvovao ni zbog čega na svijetu. Obitelj mi je najvažnija, kao, uostalom, svakom normalnom čovjeku."

Obiteljsku idilu do temelja je razorila tragična pogibija njihova sina Edija, brak između Anite i Miše se raspao, ali su spone poštovanja među članovima nekadašnje obitelji, usprkos svim udarcima i padovima, očito, ostale.

Svako Ivanino i Mišino pojavljivanje u javnosti snažno su svjedočanstvo toga.

09. svibanj 2024 21:27