StoryEditorOCM
ForumUŽAS NA INTERNETU

Novi detalji ubojstava u Gradačcu: Nevzeta je prije tri dana prijavila nasilje, prijete mladiću koji je spasio bebu

Piše vijesti sd
12. kolovoza 2023. - 10:29

U Gradačcu je danas počela trodnevna žalost zbog nezapamćenog krvavog pohoda koji je šokirao Bosnu i Hercegovinu. Nermin Sulejmanović brutalno je ubio svoju nevjenčanu suprugu Nevzetu Hećimović i još dvije osobe te ranio još tri, a potom nakon višesatnog bijega počinio samoubojstvo, prenosi Dnevni Avaz.

Radi se o bodybuilderu i fitness treneru koji je više puta bio osuđivan za različita kaznena djela, a prije 15-tak godina i za pokušaj ubojstva.

Prije samo tri dana Nevzeta Hećimović ga je prijavila za nasilje u obitelji. Posljednjih dana skrivala se kod obitelji, a kako pišu bosanskohercegovački mediji, Sulejmanović ju je tamo pronašao i oteo, pritom ozlijedivši njezina rođaka. Potom ju je odveo na vikendicu gdje ju je brutalno pretukao i potom usmrtio, a sve je, kako smo ranije pisali, uživo prenosio na Instagramu, piše Jutarnji list.

Pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije su ga locirali putem mobitela, a skrivao se u napuštenoj farmi konja u mjestu Mionica.

Glasnogovornik Tužiteljstva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović potvrdio da je Sulejmanović imao prijave za nasilje u porodici.

- Ima tih prijava. Međutim, ono što moramo reći je da su se uvijek koristile blagodati zakona, odnosno mogućnosti nesvjedočenja vezano za ovo kazneno djelo Nasilje u obitelji. Dakle, radi se o višestruko osuđivanoj osobi koja je od ranije poznata policiji i Tužiteljstvu, rekao je Arnautović.

hitna sjednica Vijeća ministara

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić zatražit će hitnu sjednicu Vijeća ministara kako bi se razmatrao prijedlog o proglašenju dana žalosti i u cijeloj BiH.

Vlasnik teretane Emir Džinović iz Gradačca, u kojoj je radio Nermin Sulejmanović kao trener, bio je jučer na mjestu zločina i spasio bebu, nakon ubojstva Nevzete Hećimović.

– Da, spasio sam bebu, bila je spuštena na pod u lokvu krvi. Sada je kod mene, na sigurnom. Prizor je bio jeziv. Nesretnu suprugu je isprebijao, bila je neprepoznatljiva. Mi se znamo dugo, on je radio kod mene, nikad nikakvih problema nije bilo. Ne znam kako je došlo do ovoga – rekao je on.

Beba je na kraju završila u bolnici u Tuzli, nakon čega će biti predana u nadležnost socijalnih službi.

Nakon što je vijest dospjela u medije, Džinović je primio prijetnje.

- Od večeras je na tebe otvoren lov, samo da znaš, piše u poruci koju je primio od stanovitog F.S.

Zbog brutalnog zločina za danas u 12 sati najavljen je i prosvjed u Gradačcu.

- Pozivamo sugrađane i sugrađanke da u 12 sati dođu na Trg Alije Izetbegovića i pridruže se našem spontanom okupljanju s ciljem osuđivanja svakog oblika nasilja, kazala je jučer Nerma Šarić, piše Jutarnji list.

image

Policija je ubojicu locirala prema signalu mobitela (ilustracija)

Afp

‘Prije mjesec dana je bila na policiji, ali je iz straha povukla izjavu‘

Ministar unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona Hajrudin Mehanović kazao je kako je u jučerašnjoj akciji sudjelovao i MUP Republike Srpske jer se Sulejmanović dovodio u vezu s drugim osobama s kriminalnim dosjeom. Naveo je kako prve indicije govore da se ne radi o nasumičnim već o planiranim likvidacijama i da su žrtve osobe s kojima je ubojica bio u određenim odnosima.

"Obiteljsko nasilje zadnji put je dokumentirano prije mjesec dana u Policijskoj postaji Gradačac kada nije naložena mjera zabrane pristupa obitelji. Žena je iz straha za vlastiti život povukla izjavu na sudu i sud nije prosudio da joj je život ugrožen pa nije odredio mjere. To je greška u sustavu koju netko mora otkloniti. Često policiju pitaju, da kažem žargonski, zašto ste takvu osobu držali na ulici? Je li ga policija nezakonito trebala držati u zatvoru? Zna se tko prijavljuje, tko procesuira i tko osuđuje. Današnjim live prijenosom dobili smo potencijalno Bog zna koliko sličnih likova koji su željni pet minuta slave i spremni riskirati svoje i tuđe života. To treba biti državnim propisima regulirano", rekao je Mehanović.

Najavio je uspostavu anonimne linije za slučajeve nasilja te je poručio da "žene moraju imati više hrabrosti ići do kraja - da ne povlače izjave, a da kanton, entiteti i država moraju stati iza te žene".

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić osvrnuo se na poraznu činjenicu da je stotinjak osoba lajkalo video bešćutnog zločina i ubojstva žene koje je počinio Nermin Sulejmanović u Gradačcu.

- Zapitate se je li moguće da među nama postoje osobe koje podržavaju takvu brutalnu likvidaciju? To je problem društva za koji niti jedan pojedinac ne može dati točan odgovor. To je ozbiljan problem i nadam se da ćemo, pored onoga što je potrebno i osim onoga što smo mi kao predstavnici vlasti odgovorni da napravimo, početi dublje kopati u naše društvo, obitelji, način odgoja i sistem vrijednosti koji je zavladao i nije dobar i on jedan od glavnih uzročnika zašto se takve osobe smatraju uzorima", rekao je Halilagić, prenosi Jutarnji list..

30. travanj 2024 18:41