StoryEditorOCM
ForumUVRIJEĐEN NAPISOM NA JEDNOM DESNIČARSKOM PORTALU

Osnivač FB stranice 'Vatrogasci - Oni su naš heroji' je iz Lišana Ostrovičkih i bivši je vatrogasac

Piše Zadarski.hr
22. kolovoza 2017. - 16:50
SRcE KORNATSKO

Autor Facebook stranice Vatrogasci - naši heroji Zvonimir Radaš s razlogom se uvrijedio kad je na jednom desničarskom i, uglavnom, nevažnom portalu o toj stranici objavljen jedan ružan i neprovjereni tekst. Kakvih uostalom ima u poplavi kvazi novinarstva na internetu svakodnevno u velikim količinama.

Radoš je sam odlučio objasniti tko je zapravo i zašto je odlučio pokrenuti ovu FB stranicu. 

'Potaknut s člankom u Dnevno.hr (ONI KOJI SU UHLJEBLJENI - to su sinovi, rođaci, prijatelji, guzicouvlakači šefova DVD; JVP; DUZS. Takvi osnivaju grupe po facebooku - VATROGASCI HEROJI i sl. Takvi se stalno promoviraju.) i upitima članova tko stoji iza stranice, dlučio sam vam se u nekoliko rečenica predstaviti.

Moje ime je Zvonimir Radaš, završio sam Vatrogasnu školu u Splitu. Dvije godine sam bio zapovjednik DVD-a Lišane Ostrovičke, do prije 6 godina kad se 23.10. dogodila prometna nesreća ukojoj sam stradao i ostao prikovan za invalidska kolica.

To me je tad udaljilo iz vatrogastva (spriječilo da uskačem u kamion i letim na intervencije), al nije me uspilo spriječiti da i dalje s kolegama proživljavam svaku intervenciju i da budem tu i da ljudima pokažem tko smo mi VATROGASCI i s čim se sve susrećemo.

Priče ljudi o vatrogascima kao besposličarima,pijancima itd. su me potaknule da napravim fb stranicu koja će koliko toliko takve priče pobiti i pokazati tko smo zapravo mi. Stranicu sam nazvao VATROGASCI - Oni su naši Heroji zbog tog što ja smatram da su moje kolege Heroji i za mene će to uvjek biti.

Sudbina me nije zaobišla, nekad znam i reći okrutna udaljila me od intervencija i tog da fizički mogu pomoć ljudima. Al eto hvala Bogu nije me skroz udaljila. Ostao sam u vatrogastvu na ovakav način i ako Bog da jednog dana da se vratim .. eto dragi članovi prosudite sami jesam li ja ono što su naveli u članku.

Oprostite malo sam se raspisao al pogodilo me to, jer mislim da je moja stranica jedina koja ima dosta pratitelja, i u nazivu spominje heroje... V.G.B.S.

28. svibanj 2024 18:09