StoryEditorOCM
ForumNOVA PRAVILA

Počelo uvođenje covid potvrda, prosvjednici pred KBC-om Zagreb spriječili Beroša da govori, skandirali ‘izdaja‘ i ‘ostavka‘

Piše PSD.
4. listopada 2021. - 08:55

Za zaposlene u zdravstvu i sustavu socijalne skrbi od danas se uvodi obveza covid-potvrda ili testiranja na koronavirus, a odluka koju je donio Nacionalni stožer civilne zaštite će vrijediti i za dio pacijenata.

Ministar zdravstva Vili Beroš došao je oko 7 ujutro pred KBC Zagreb kako bi nazočio početku primjene sigurnosnih mjera u KBC-u Zagreb. Ondje su ga dočekali deseci prosvjednika, vičući ‘pustite nas da radimo’, te zviždeći mu, javlja N1.

Prosvjednici nisu dali Berošu da govori pred Rebrom skandirajući 'izdaja' i 'ostavka' pa je ministar izjavu za medije odlučio dati unutar KBC-a Zagreb.

image
Ranko Suvar/Cropix

'Nijedan početak nije lak. Dozvoljavam pravo na različita mišljenja, no kada je virus godinu i pol oko nas, negirati njegovo postojanje, nije opravdano. Ove mjere su, to cijelo vrijeme pričamo, privremeno. Doista smo mislili na sve', rekao je Beroš.

'Nije mi jasno zašto se netko ne želi testirati. Koji su mu motivi. Ja ih doista u ovom trenutku ne mogu razumijeti', dodao je.

'Naš primarni interes je sigurnost', kazao je Beroš. Na pitanje zna li koliko će trajati besplatno testiranje za zdravstvene djelatnike, odgovorio je kako ima nekoliko planova, ovisno o epidemiološkoj situaciji.

image
Ranko Suvar/Cropix

'Uvjeti su za sve isti. Nema nagovaranja na cijepljenje. zato smo uveli testiranje. To je ono što nam nudi određenu sigurnost. Govorimo o testiranju. Ono nije invazivno', rekao je, prenosi Dnevnik.hr.

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić ispričao se zbog neugodnosti i kazao kako su odmah pozvali policiju tvrdeći da među prosvjednicima većina nije zaposlena u KBC-u.

26. travanj 2024 20:52