Novo: Prema prvim službenim informacijama 10 osoba i počinitelj su umrli na licu mjesta. Ozlijeđene su najmanje 24 osobe.
Gradonačelnik Praga Bohuslav Svoboda rekao je da je policija zatvorila cijelo područje.
- Koliko sam ja informiran, našli su napadača negdje u zgradi, a on je onda skočio i poginuo. Navodno si je prije toga pucao u glavu. Imam informacije da policija pretražuje zgradu kako bi isključili mogućnost da je bilo više napadača. Zato rade sustavne preglede prostora - rekao je Svoboda.
Ranije: U centru Praga došlo je do pucnjave u kojoj je ubijen neodređen broj ljudi, a među mrtvima je i sam napadač.
To je, kako piše Fox34.com, priopćila češka policija.
Pucnjava se dogodila na Filozofskom fakultetu Karlovog sveučilišta. Na snimci s mjesta događaja vide se ljudi koji s podignutim rukama istrčavaju iz zgrade Filozofskog fakulteta, okruženi policajcima.
Prema pisanju agencije Aktu.cz, napadač je koristio dugačko oružje s optikom, prenosi Index.hr.
Kompletan Trg Jana Palacha i okolica su potpuno blokirani, rekli su iz policije.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....