StoryEditorOCM
ForumNAPADAČ ‘ELIMINIRAN‘

U pucnjavi u centru Praga najmanje 11 mrtvih i 24 ozlijeđenih, napadač navodno ‘pao‘ sa zgrade

Piše vijesti sd
21. prosinca 2023. - 17:13

Novo: Prema prvim službenim informacijama 10 osoba i počinitelj su umrli na licu mjesta. Ozlijeđene su najmanje 24 osobe.

Gradonačelnik Praga Bohuslav Svoboda rekao je da je policija zatvorila cijelo područje.

- Koliko sam ja informiran, našli su napadača negdje u zgradi, a on je onda skočio i poginuo. Navodno si je prije toga pucao u glavu. Imam informacije da policija pretražuje zgradu kako bi isključili mogućnost da je bilo više napadača. Zato rade sustavne preglede prostora - rekao je Svoboda.

image

Napadač 

Ranije: U centru Praga došlo je do pucnjave u kojoj je ubijen neodređen broj ljudi, a među mrtvima je i sam napadač.

To je, kako piše Fox34.com, priopćila češka policija.

image

Policajac blizu Karlova sveučilišta

Michal Cizek/Afp

Pucnjava se dogodila na Filozofskom fakultetu Karlovog sveučilišta. Na snimci s mjesta događaja vide se ljudi koji s podignutim rukama istrčavaju iz zgrade Filozofskog fakulteta, okruženi policajcima.

Prema pisanju agencije Aktu.cz, napadač je koristio dugačko oružje s optikom, prenosi Index.hr.

Kompletan Trg Jana Palacha i okolica su potpuno blokirani, rekli su iz policije.

image

Policajac blizu Karlova sveučilišta

Michal Cizek/Afp
24. studeni 2024 23:51