StoryEditorOCM
ForumTEŠKA POVREDA ZAKONA

Hrvatski trgovački lanac kažnjen jer dobavljaču mesa i suhomesnatih proizvoda nije plaćao robu na vrijeme

Piše Vijesti SD
17. siječnja 2024. - 07:31

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja je zbog teške povrede zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom kaznila vinkovački trgovački lanac Boso s 20.000 eura, piše Danica.hr.

Agenija je pokrenula postupak po službenoj dužnosti protiv Bose radi utvrđivanja je li taj trgovac iskorištavanjem značajne pregovaračke snage nametao nepoštenu trgovačku praksu jednom od svojih dobavljača poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Riječ je o dobavljaču koji je Bosi isporučivao sljedeće proizvode: švargl vakuum, kranjska kobasica vakuum, dimljena slanina, kulen seka vakuum, šunkerica, svinjska mast, krvavica domaća te svježe meso, primjerice svinjska jetra, svinjska rebra, carsko meso bez kosti, junetina s kosti.

Tako je utvrđeno da je Boso u razdoblju od 8. kolovoza do 26. studenoga 2020. “izvršavao plaćanja dobavljaču u rokovima duljim od 60 dana od dana primitka proizvoda, odnosno duljem od 30 dana od dana primitka svježeg proizvoda”

“Agencija je kaznu od 20.000 eura utvrdila uzimajući u obzir težinu, opseg, vrijeme trajanja i posljedice povrede za dobavljača, kao i više olakotnih okolnosti”, napominju u Agenciji za tržišno natjecanje, prenosi Danica.hr.

04. svibanj 2024 23:10