StoryEditorOCM
ForumNOVI UŽAS U SRBIJI

Uhvaćen mladić koji je kod Beograda ubio osam osoba. Policija pronašla veliku količinu oružja i municije

Piše A.B.K., Vijesti SD, JL
5. svibnja 2023. - 08:47

Uroš B. star 21 godinu, bio je u školskom dvorištu sa društvom, posvađali su se, a onda je otišao do kuće, uzeo pušku i započeo krvavi pir. Najmanje osam osoba je ubijeno, 25 ranjeno, među njima i policajac star 20 godina. 

Na mjestu incidenta su ekipe Hitne pomoći i policije. Prema neslužbenim saznanjima, među ranjenima ima i djece. Reporteri s terena javljaju da je u centru Dubone jezivo. Kroz tamnu noć čuje se samo jauk rodbine ubijenih, a ljudi izlaze iz svojih kuća probuđenih kaosom.

Naš reporter u središtu užasa u Srbiji, snimio je zastrašujuće prizore: ‘Ovo je sada izuzetno opasno područje‘

Uroš B. posvađao se s društvom u školskom dvorištu, otišao po oružje i krenuo u krvavi pohod. Selima odjekuju jauci

Ovo je ubijeni policajac iz Mladenovca, i sestra mu je usmrćena u krvavom pohodu; U kritičnom stanju još 7 osoba?

Ovo je Uroš B., manijak koji je kod Beograda izveo novi masakr, otkriveno kako je sve počelo: ‘Bio je pomalo čudan...‘

NOVO:

08:10 Uroš B. je uhićen nedaleko od Kragujevca, javlja RTS. Navodno se skrivao kod ujaka u okolici Kragujevca. 

08:00 Kurir javlja kako je policija pretresla vikendicu mladića (21) u blizini blokiranih sela. Pronašli su veću količinu oružja i municije. 

07:50 Reporter RTS-a Vladimir Banić javlja da je blokiran put na izlazu iz sela Malo Orašje prema Duboni.

07:40 Potraga se nastavlja i u jutarnjim satima, na terenu je Cropixov fotoreporter Tom Dubravec. 

image
Tom Dubravec/cropix/
image
Tom Dubravec/cropix/
image
Tom Dubravec/cropix/

7:25 - Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i interventne brigade policije pretražuju vikendicu po vikendicu na području tri sela kod Mladenovca, javlja reporter RTS-a. Također, RTS javlja da je blokiran put na izlazu iz sela Malo Orašje prema Duboni.

7:20 - Uskoro počinje konferencija ministrice zdravstva Republike Srbije Danice Grujičić.

07:00 Srpski mediji navode kako je riječ o sinu jednog od vojnih lica, a i ranije je slovio za problematičnog mladića. Nije ranije osuđivan. 
6:40 Napadač je bio sam u automobilu iz kojega je sijao smrt. Naime, tijekom noći su se pojavile informacije da su se u vozilu  nalazile još dve osobe. 

6:35 Reporter RTS-a je razgovarao s mještanima Dubone. Jedna starija osoba koja je krenula u Beograd mu je rekla kako je čula pucnjavu i da je potom cijelu noć provela sa sjekirom u ruci. Druga mještanka je izjavila da je čula pucnjavu, ali da je pomislila kako se radi - o vatrometu.

6:20 Više od 600 pripadnika specijalnih jedinica traga za napadačem, javlja reporter RTS-a s lica mjesta. U tijeku je opsežna pretraga terena. Za napadačem se traga helikopterima MUP-a, termovizijskim kamerama, policijskim psima...

6:15 Osam osoba koje su ranjene u pucnjavi kod Mladenovca i koje su zbrinute u Urgentnom centru su stabilno.
6:10  Ovo je bila besana noć za mnoge građane u Srbiji. Ubojica, Uroš B, još nije uhićen. Napadač se i dalje krije, a potragu otežava to što je teren nepristupačan. Ministar unutarnjih poslova Srbije Bratislav Gašić stigao je u Mladenovac. Najmlađa žrtva ubojice je dijete od 14 godina, javljaju mediji u Srbiji.

6:00 Ministarstvo zdravlja uputilo je hitan apel građanima koji su u mogućnosti da daju krv. Potrebna je krv svih krvnih grupa.

05:38 U okolici Mladenovca je svanulo, specijalne jedinice kreću u fizičku pretragu terena, javlja reporter RTS-a. Kako neslužbeno doznaju, otac osumnjičenog za napad u okolici Mladenovca je - vojno lice.

image
/Tom Dubravec/cropix
image
/Tom Dubravec/cropix
image
/Tom Dubravec/cropix
image
/Tom Dubravec/cropix

5:25 Kako za Kurir kaže mještanin Dubone blizu Mladenovca, prema onome što su saznali ubojica je usmrtio i svoje najbliže, navodno jednog svog brata, snahu i dječaka od 12-13 godina, svog nećaka.

- U tri sela je napravio krvavi pir, osim Dubone bio je i u Šepšinu i u Malom Orašju. U Malom Orašju je pucao na grupu od oko 20 djece. Zastao je, izašao iz auta i zapucao na njih - kaže sugovornik Kurira.

5:22 Kako Kurir doznaje na licu mjesta, otac i brat Uroša B. nisu ni znali što se zbiva, a kada je otac doznao - samo se srušio na zemlju.

- Otac i brat su izašli na ulicu i kada su ocu rekli što se događa on se srušio od šoka - kažu očevici.

5:19 U bolnicu u Smederevu primljeno je 10 osoba, četiri su podlegle ozljedama. Prema neslužbenim informacijama iz te bolnice, tamo je dovezeno 10 osoba, od kojih su četiri podlegle ozljedama. Tri osobe su operirane, dvije su u stabilnom stanju, dok je jedna još na operaciji, prenosi RTS.
04:18  Napadač se još skriva, a potragu otežava nepristupačan teren i mrak, javlja Telegraf. Područje za koje se pretpostavlja da se krije Uroš izdvojeno je i vrši se detaljna pretraga.
02:58 Kako javlja Blic, policija koja je na terenu dobija pojačanje. U pomoć im stiže još oko 30 policijskih kombija, a na licu mjesta je već preko 60 vozila policije.

02:53  Ubojica je posljednji put viđen u selu Šepšin, a policija je opkolila to mjesto, javlja Nova.rs. Češlja se svaka kuća, svaki napušteni objekt.

Veliki broj policajaca naoružanih dugim cijevima trenutno se nalazi u Mladenovcu i selima u okolici.

02:35 Osim velikog broja mrtvih, mnogo je i ranjenih, koje su vozila Hitne pomoći dovezle u Urgentni centar u Beogradu, u bolnicu Dragiše Mišović i bolnicu u Smederevu.

Kako je Telegrafu potvrđeno, u Urgentnom centru je osam ranjenih osoba, u Dragiše Mišović dvoje, a u Smederevu troje.

Kako se neslužbeno saznaje, od ranjenih koji se nalaze u Urgentnom centru jedna osoba je lakše ozlijeđena, dok je stanje sedam osoba takvo da je zahtijevalo hitne operacije.

Uz liječnike iz noćne smjene, pozvani su i drugi liječnici da dođu na posao i pomognu kolegama.

02:33 Zvuči nevjerojatno, ali mjesto Mladenovac je i prije deset godina bio poprište masovnog ubojstva kada je, u selu Velika Ivanča, u 9. travnja 2013. Ljubiša Bogdanović (60) iz vatrenog oružja ubio 13 susjeda - šest muškaraca, šest žena i jednu bebu.

02:18 Strahuje se da napadač ima taoce, javljaju srpski mediji.

02:15 Telegraf.rs je javio kako je desetero mrtvih, no službene informacije zasad još uvijek govore o osam mrtvih. 

01:47 Kako neslužbeno doznaje Nova.rs, Uroš B. pucao je na još jednoj lokaciji. Nakon Dubone kod Mladenovaca, pucao je i na igralištu u selu Malo Orašje kod Smedereva, mjestu gdje se stalno okupljaju mladi.



01:34 Prema posljednjim informacijama, Uroš B. iz automatske puške u dva sela kod Mladenovca upucao je 25 ljudi, javlja Telegraf.


01:13 Broj mrtvih, nažalost, i dalje raste. Svi srpski mediji sada navode da je u pucnjavi u Mladenovcu ubijeno desetero osoba, a još 11 ih je ranjeno.

01:07 Telegraf javlja da je u bolnici preminula još jedna osoba. Broj tako se popeo na četiri.

01:05:  Prema najnovijim informacijama Telegrafa, ubojica je bježao kroz dva sela i pritom ranio 18 ljudi.

Trenutno u bolnicu dovode ranjene iz Mladenovca. 

image

Uroš B.

screenshot instagram

00:30 - Ubojica je navodno opkoljen u mjestu Šepsin, a pregovori s policijom o predaji su u tijeku. Međutim, kako navodi Kurir, napadač puca i po policiji.

Beogradski mediji javljaju kako je još jedna žrtva napadača iz Mercedesa podlegla ozljedama. Ukupno, to je treća žrtva pucnjave, a riječ je o policajcu u dobi od 20 godina. 

Osumnjičeni Uroš B. je prije krvavog pohoda bio u školskom dvorištu s društvom, ali ubrzo je došlo do svađe i mladić je otišao kući, uzeo oružje i krenuo pucati po ljudima, piše Kurir.rs 

RANIJE: 

U pucnjavi koja se dogodila kod Mladenovca ubijeni su policajac i njegova sestra, saznaje "Telegraf.rs".

Policija je rapisala potragu za Urošem Blažićem (21). On je poslednji put viđen kod Malog Požarevca.

Nalazi se u "mercedesu".

U krvavom piru ranio je još sedam osoba. Među ranjenima ima i djece.

Na žrtve je pucao iz automatske puške. Sumnja se da je naoružan.

Policija je blokirala izlaze iz Beograda.

 

Dvije osobe su ubijene, a najmanje sedmero je ranjenih, u pucnjavi koja se dogodila u četvrtak navečer u selu Dubona, kod Mladenovca u blizini Beograda, javlja Telegraf. Na mjestu incidenta su ekipe Hitne pomoći i policije.

Kako Pink neslužbeno doznaje, pucano je iz vozila u pokretu i to iz kalašnjikova. Napadač navodno nije birao žrtve.

Ubrzo je srigla vijest da je raspisana tjeralica za mladićem U.M. (21). On je pobjegao u Mercedesu nakon što je ispalio hice.

Uskoro opširnije...

 

 

29. lipanj 2024 07:29