U subotu je u okviru Tuna, sushi & wine festivala otvorena Gastro pijaca na Trgu Petra Zoranića koja će svakodnevno od 6. do 12. travnja Zadranima, te svim gostima grada u gastronomskom spoju s Japanom ponuditi sve najbolje što ima zadarska regija.
Predstavljena je bogata ponuda hrane zahvaljujući malim proizvođačima, restoranima i vinarima, a sve to svima je dostupno na otvorenom prostoru trga u festivalskom duhu.
Program Gastro pijace počeo je u 10:30 i trajao do 13:30 uz prigodnu ponudu predstavnika OPG-ova s povrćem, potom uz sudjelovanje najboljih zadarskih restorana koji su spremali hranu te s domaćim vinarima koji su hranu pratiti s izborom vrhunskih vina. Svi posjetitelji Gastro pijace mogli su kupiti bonove u vrijednosti od 15 kuna za specijalitete od tune i jadranske ribe te bonove od 10 kuna za vino ili sok, a sav prihod od prodaje bonova namijenjen je Odjelu pedijatrije Opće bolnice u Zadru.
Evo tko je sve sudjelovao u programu Gastro pijace: domaći uljari, Solana Pag, Paška sirana, Marko Dušević s dimljenim dagnjama, OPG Matulić, OPG Šinjorina smokva, OPG Matak – zadarski tartuf, Adriatic Shell – Coral Wine te Maraska, sve to uz live cooking show i glazbeni program.
U vremenu održavanja Gastro pijace u cooking showu predstavio se restoran Groppo i Turisthotel (subota), zatim slijede restoran Kornat i Kraljevski vinogradi (nedjelja), restorani Foša i 2 Ribara (ponedjeljak), restoran 4 kantuna i Ilirija (utorak), Turisthotel i Ilirija (srijeda), restorani Bruschetta i Stipe na Poluotoku (četvrtak) te Konoba Skoblar i Harbour Cookhouse & Club (petak).
Prvog dana je i japanski chef radio sushi, a lijepo vrijeme i sunčan dan stvorili su kulisu kakva se samo poželjeti može za otvaranje turističke sezone.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....