StoryEditorOCM
KalelargaŠTO SE ČEKA?

Dali su milijun eura jamstva i zadužnica, ali sudbina planiranog ‘Turisthotelovog‘ restorana na Višnjiku čeka odluku ‘Tankerske plovidbe‘

Piše Zadarski.hr
15. siječnja 2024. - 22:09

Kada bi „Višnjik” raspisao natječaj za izgradnju restorana na mjestu zgrade nekadašnje „vojne menze”, gotovo je sigurno da bi brojni zadarski ugostitelji u tome vidjeli svoju šansu. Ali, „Višnjik” je već potpisao ugovor s „Turisthotelom” kojim je bilo predviđena ne samo izgradnja restorana, nego i Muzeja košarke i uredskih prostorija namijenjenih sportskim savezima i klubovima, pa je novi objekt zato i nazvan „recepcijom Višnjika”.

Međutim, taj ugovor nije „konzumiran”: u obvezi „Višnjika” je bila izrada urbanističkog plana uređenja na kojega se, umjesto jedne, čekalo tri godine, a pokriće za kašnjenje je pronađeno u COVID pandemiji. U međuvremenu, vlasnik „Turisthotela” je postala „Tankerska plovidba” koja zasada ne pokazuje interes za realizaciju projekta procijenjenog na tri milijuna eura. „Turisthotel” je „Višnjiku”, po ugovoru, dostavio i pola milijuna eura bankovnog jamstva i još toliko zadužnica, ali ni to nije ubrzalo pregovore između vodstva „Tankerske plovidbe” i „Višnjika”, pa niti je ugovor raskinut niti je postignut dogovor oko realizacije projekta.

Iz „Višnjika” najavljuju da bi se početni razgovori trebali nastaviti za desetak dana i nije nemoguće da „Tankerska plovidba” kao novi vlasnik „Turisthotela” zbog „vlasničkog preustroja” kroz aneks ugovora dobije dodatnih šest mjeseci u kojima bi definitivno trebalo biti poznato hoće li „tankeraši” nastaviti ovu „ugostiteljsku priču” ili će, po zasada nepoznatim okolnostima, iz nje raskidom ugovora izaći.

29. travanj 2024 21:38