StoryEditorOCM
KalelargaDAN OTVORENIH VRATA

Danas su Policijsku upravu zadarsku posjetili sasvim posebni gosti, najviše su ih zanimali motori i - otisci prstiju!

Piše A. V. Š.
23. rujna 2024. - 21:59

Danas su Policijsku upravu zadarsku posjetila djeca iz dječjeg vrtića „Smajlić“ Galovac u pratnji njihovih odgojiteljica.

Posjet je organiziran povodom skorog obilježavanja Dana policije, a kroz Dane otvorenih vrata Policijske uprave zadarske.

Mališani su se upoznali s radom Operativno-komunikacijskog centra policije, radom Odjela za očevide i kriminalističku tehniku Službe kriminalističke policije i radom prometne policije.

image

DV Galovac

/Slobodna Dalmacija

Educirani su o pravilima ponašanja u prometu, a razgledavali su opremu i sredstva s kojima se koriste kriminalistički tehničari. Ponovili su prometna pravila o prelasku ceste, pravilnoj vožnji u automobili i na biciklu te o drugim ponašanjima u prometu. Imali su priliku fotografirati se na policijskom motoru i postavljati pitanja policijskim službenicima.

Policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika PU zadarske upoznali su djecu sa pravilima o samozaštitnom ponašanju prilikom susreta sa nepoznatim osobama i pronađenim nepoznatim predmetima u prirodi, a koristila su se pravila iz strip slikovnica iz kampanje “Manje oružja, manje tragedija“.

image

DV Galovac

/Slobodna Dalmacija

U edukaciji su sudjelovali i policijski službenici za prevenciju u cestovnom prometu Postaje prometne policije Zadar, voditelji smjena u Operativno-komunikacijskom centru policije i kriminalistički tehničari Službe kriminalističke policije.

Djeci su  najviše pozornosti privukli policijski motori i uzimanje otisaka prstiju, a sa zadovoljstvom  su usvajali  i pravila o samozaštitnom ponašanju.

Cilj ovih aktivnosti pod nazivom "Dani otvorenih vrata PU zadarske", neposrednim druženjem sa policijskim službenicima i razgledavanjem opreme i sredstava kojima se koriste,  je približavanje rada policije građanima, a posebno najmlađima.

image

DV Galovac

/Slobodna Dalmacija
23. rujan 2024 22:00