StoryEditorOCM
KalelargaKOD PRISTEGA

Detalji kobne nesreće: hitna došla iz Zadra, članovi Sloge zakočili autobus. Nesretnog vozača izvlačili kroz prozor, u pomoć stigli i Biograjci...

Piše Pero Smolčić/ Ivica Gjergja
19. studenog 2023. - 15:26

Drama i šok, kao u nekom filmu. Sasvim obični put na utakmicu protiv Primorca iz Biograda za nogometaše mravinačke Sloge pretvorio se u noćnu moru.

Vozaču autobusa koji ih je vozio na gostovanje je pozlilo, uspio je smanjiti brzinu autobuse koji se u konačnici zaustavio, ali je nesretni vozač preminuo. 

- Sve nas je ovo strašno potreslo, do sada smo morali čekati mrtvozornika, da sve obavi. Da možemo krenuti. Sad se vraćamo kući - kazao nam je jedan od članova Sloge.

Nije želio da ga imenujemo, svi su potreseni i razumijemo, nije im bio lako.

Opisao nam je i što se događalo u autobusu.

- Vidjeli smo da je vozač loše, ali srećom je uspio nekako smanjiti brzinu da skrenemo prema toj zaustavnoj traci, bilo je bitno da se brzina smanji. Mi koji smo bili blizu vozača smo priskočili i zakočili do kraja, ugasili motor autobusa.

No, u tom se zaustavljanju dogodio veliki peh.

- Naslonili smo se na zaštitnu ogradu. Naš fizioterapeut je odmah krenuo s masiranjem, pružanjem umjetnog disanja, ali nismo mogli otvoriti vrata od autobusa radi te ograde. Pokušali smo pokrenuti autobus, ali nije se moglo, autobus ni da se pomakne. Ostali smo u mjestu. Onda smo na kraju čovjeka izvukli kroz vozačev prozor. Kad je hitna došla, pokušali na licu mjesta reanimirati ga, trudili se pola sata, ali ništa se nije moglo napraviti.

Kako ste vi svi skupa?

- Šok, možete zamisliti, stojimo tu bespomoćni dok se njemu bore za život. Zvali smo odmah hitnu koja je stigla brzo iz Zadra, sve se odvijalo kao na filmu. Ali taj pritisak u autobusu, nije bilo zraka... Počivao u miru. On je svih nas spasio. Da je bio tempomat upaljen, mogla je biti znatno veća tragedija. 

- Razmišljaš na putu prema gostovanju o rezultatu, a onda vidiš koliko je to sve manje bitno - zaključili su iz Sloge, kojima utakmica protiv Primorca sada nije ni na kraju pameti.

Nesreća se inače dogodila oko 12 sati na benkovačkom području točnije kod mjesta Pristeg. Za volanom autobusa je bio 52-godišnji profesionalni vozač koji je iznenada klonuo. Sve je to vidio trener Sloge Ivica Žuljević i igrači koji su krajnjim naporom uspjeli zaustaviti autobus. Vozaču nažalost nije bilo pomoći, preminuo je nakon nekoliko minuta reanimacije od strane fizioterapeuta i medicinskog osoblja Ubrzo je došla i hitna pomoć iz Zadra koja je nastavila s reanimacijom, ali mogli su samo konstatirati smrt vozača.

Čim su saznali za tragičan događaj, vodeći ljudi Primorca na čelu sa predsjednikom Darkom Banićem otišli su do Pristega te igračima i vodstvu Sloge ponijeli vode i voća. Bili su im na usluzi cijelo vrijeme dok po igrače iz Mravinaca nije došao drugi autobus da ih odveze doma.

Predsjednik NK Sloge dr. Perko nije se javljao na naše pozive, no uspjeli smo na kratko dobiti predsjednika Primorca Banića te sportskog direktora i trenera Lea Šarića Bekliju.

- Kao grom iz vedra neba pogodila nas je vijest kada su nam iz Sloge javili što im se na putu dogodilo. Odmah smo se angažirali i kao domaćini učinili sve što smo mogli kakao bi ublažili bol NK Slozi. Iskrena sućut klubu i obitelji vozača, otvoreni smo za svakakvu suradnju - kazali su.

28. travanj 2024 21:58