StoryEditorOCM
KalelargaOBILNA KIŠA

DHMZ izdao je upozorenje na opasne vremenske pojave, na obali narančasto upozorenje zbog olujnog juga

Piše Zadarski.hr
10. ožujka 2024. - 08:56

DHMZ izdao je upozorenje na opasne vremenske pojave za Hrvatsku. Evo na što upozoravaju danas i sutra.

DANAS, 10. 3. 2024.

Narančasto upozorenje na vjetar: u regijama Rijeka, Split i Dubrovnik olujno jugo.

Narančasto upozorenje na grmljavinsko nevrijeme: u regiji Split navečer lokalno mogući intenzivni te obilni pljuskovi i grmljavina, osobito na sjeveru regije. Moguće su urbane i bujične poplave.

Žuto upozorenje na vjetar: u regijama Knin i Gospić olujni udari jugoistočnog i južnog vjetra.

Žuto upozorenje na kišu: u regijama Gospić i Rijeka kasno popodne i navečer mjestimice obilna kiša.

Žuto upozorenje na grmljavinsko nevrijeme: u regijama Rijeka, Gospić i Knin kasno popodne i osobito navečer mogući su izraženi pljuskovi i grmljavina te lokalno moguće bujične i urbane poplave.

SUTRA, 11. 3. 2024.

Narančasto upozorenje na vjetar: u regiji Dubrovnik u prvom dijelu dana jako i olujno jugo u okretanju na jugozapadnjak.

Narančasto upozorenje na grmljavinsko nevrijeme: u regijama Split i Dubrovnik u prvom dijelu dana izraženiji pljuskovi s grmljavinom, moguće urbane i bujične poplave.

Narančasto upozorenje na kišu: u regiji Knin mjestimice obilna kiša u prvom dijelu dana. Žuto upozorenje na kišu: u regijama Gospić, Split i Dubrovnik mjestimice obilna kiša u prvom dijelu dana.

Žuto upozorenje na grmljavinsko nevrijeme: u regiji Knin u noći i ujutro izraženiji pljuskovi s grmljavinom, moguće urbane i bujične poplave.

Žuto upozorenje na vjetar: u regijiama Split i Knin u noći i ujutro olujni udari juga.

Izjava o odricanju odgovornosti: Zbog prirode i složenosti meteoroloških procesa, ne mogu se predvidjeti i pravodobno izdati upozorenja na sve opasne pojave, a mogu se pojaviti i odstupanja prognoza i upozorenja od stvarnih događaja.

02. svibanj 2024 09:23