StoryEditorOCM
KalelargaPREDŠKOLACA SVE VIŠE

Foto: dodijeljena 22 ugovora kojima Grad subvencionira privatne dječje vrtiće; u njima je preko 1350 djece

Piše Zadarski.hr
3. rujna 2021. - 13:27

U zadarskoj gradskoj upravi u petak je gradonačelnik Branko Dukić dodijelio ugovore vrtićima drugih osnivača te predstavio projekte izgradnje novih vrtića. Dodijeljena su 22 ugovora za koje je u proračunu izdvojeno 18,3 milijuna kuna.

- U 18 objekata s ukupno 80-ak vrtićkih skupina gradskih ustanova „Radost“ i „Sunce“, upisano je više od 1750 djece. Naši partnerski vrtići okupljaju više od 1350 djece. Dakle, sve zajedno oko  3100 mališana ili 150 djece više nego lani. Zadarski model suradnje s vrtićima drugih osnivača primjer je i drugim jedinicama lokalne samouprave. Naime, osim većeg obuhvata djece, ovim modelom osiguran je jednak iznos participacije roditelja u svim predškolskim ustanovama na području Zadra - istaknuo je Dukić, podsjetivši na cijene boravka djece u vrtićima: za 10-satni cjelodnevni program 600 kuna, za drugo dijete u predškolskoj ustanovi 300 kuna, a za treće i svako sljedeće dijete pohađanje vrtića je besplatno. Za poludnevni (5-satni) program participacija iznosi 300 kuna.

Od ostalih programa predškolskog odgoja gradonačelnik Dukić je naglasio kako se nastavljaju Program potpore stručnom timu vrtića drugih osnivača te smjenski rad u 10 gradskih i privatnih vrtića čime je omogućeno usklađivanje obiteljskih i poslovnih obveza roditelja.

Najavljujući projekte gradnje novih vrtićkih objekata gradonačelnik Dukić je izvijestio kako se završavaju radovi na rekonstrukciji vrtića Pčelica, čime su osigurani prostorni uvjeti za rad još četiri odgojno-obrazovne skupine: Konačni cilj svih naših nastojanja je dostupno vrtićko mjesto za svako zadarsko dijete u moderno opremljenim objektima, zaključio je gradonačelnik Dukić.

24. lipanj 2024 14:45