StoryEditorOCM
KalelargaPRETVORBA MILIJUNA

Dukić konačno potvrdio: ništa od povrata, pozajmicu HNK Zadru od 2,5 milijuna kuna želi pretvoriti u dionice budućeg dioničkog društva!

Piše P.O.
22. prosinca 2021. - 12:21

Ako pozajmica od 2,5 milijuna kuna, koliko je Grad dao HNK Zadru, ne bude vraćena, a sve je izvjesnije da će tako biti, čisti novac naših građana bit će pretvoren u bezvrijedne papire, konstatirala je na Aktualnom satu Gradskog vijeća Irena Dragić (SDP) pitajući gradonačelnika Branka Dukića hoće li pozajmica zaista završiti kao udio Grada u vlasništvu nad budućim dioničkim društvom, u što bi se udruga HNK Zadar trebala transformirati. Dukić je u suštini potvrdio što će se događati, ali je objasnio da će odluku o tome donijeti Gradsko vijeće.

-Nekadašnji NK Zadar je bio opterećen dugovima i USKOK-om, a Grad je u njemu imao 42 posto dionica i svaki dan davao nekakve novce za koje nismo znali ni gdje ni za što odlaze. Na nama je da imamo solidan klub koji može napredovati i zato smo im dali 2,5 milijuna pozajmice. Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća ćemo odlučiti u kom pravcu ćemo ići s tom pozajmicom: ili ćemo ju tretirati kao donaciju ili ćemo ta sredstva pretvoriti u dionice, čemu sam osobno skloniji, odgovorio je gradonačelnik Dukić.

25. svibanj 2024 11:48