StoryEditorOCM
KalelargaZAŠTEKAO ŠTEKAT

Građevinska inspekcija naložila rušenje natkrivene terase ‘Gagi‘s‘ u Murvičkoj ulici: nemaju pravomoćnu građevinsku dozvolu!

Piše Zadarski.hr
22. veljače 2022. - 15:48

Tvrtke Gagica d.o.o., Ismajla Gagice iz Zadra, morat će ukloniti natkrivenu terasu ispred ugositeljskog objekta "Gagi's" u Murvičkoj ulici jer je podignuta bez građevinske dozvole.

"Građevinska inspekcija Državnog inspektorata rješenjem je naredila investitoru uklanjanje prizemne građevine poslovne namjene a koja je izgrađena na dijelu k.č. 4933/3 k.o. Zadar zbog gradnje bez pravomoćne odnosno izvršne građevinske dozvole. Inspekcijski postupak je u tijeku" obajvijestili su nas iz Državnog inspektorata.

Podsjetimo, krajem prošle godine Zadarski.hr je objavio da su građevinska i sanitarna inspekcija Državnog inspektorata obavile inspekcijski nadzor "Gagi's" zbog prijava građana zbog nezakonito izgrađenog ugostiteljskog objekta na nenatkrivenoj terasi u okolišu zgrade te učestalog prekoračenja dozvoljene buke prema Zakonu o zaštiti od buke.

"Sanitarna inspekcija nadzorom je utvrdila da ugostitelj kojega navodite nije ispunio propisane uvjete za zaštitu od buke stoga je usmenim rješenjem u zapisnik zabranjena uporabu izvora buke dok se ne poduzmu mjere zaštite od buke te je počinitelju prekršaja izrečena novčana kazna na mjestu počinjenja prekršaja. Kontrolom izvršenja rješenja utvrđeno je kako je ugostitelj izvršio rješenje odnosno ispunio je propisane uvjete za zaštitu od buke. Postupanje građevinske inspekcije tj. utvrđivanje zakonitosti građenja je u tijeku" odgovorili su nam krajem prosinca iz Državnog inspektorata.

06. listopad 2024 05:38