StoryEditorOCM
KalelargaPOČELO JE

Irena Dragić zatražila Dukićevu ostavku, ali u Ligi protiv raka, a usprotivila se i potpisu ugovora s Jerkom Trogrlićem. Evo što je Dukić odgovorio

Piše P.O.
2. kolovoza 2021. - 10:42

Irena Dragić (SDP) je od gradonačelnika Branka Dukića zatražila podnošenje ostavke, ali na mjesto predsjednika zadarske Lige protiv raka.

- U kampanji ste svjesno obmanjivali bolesne ljude da će linearni akcelerator u Zadar doći do kraja godine, a lažna obećanja je davao i premijer. Nakon kampanje ste ispalili da neće doći do 2024. godine. Nemoralno ste onkološke bolesnike uvukli u svoje političke igre. Podnesite ostavku na mjesto predsjednika Lige, zatražila je Dragić, a potom problematizirala i plaću od 14.000 kuna iz gradske blagajne PR stručnjaku Jerku Trogrliću.

- Ne znamo što je i koliko radio i gdje odlaze naši novci, a ni što onda rade zaposlenici gradske uprave. Potpis novog ugovora s gospodinom Trogrlićem bi bio čista pljačka građana. Ako želite njegove savjete, platite ga iz blagajne HDZ-a, rekla je Dragić.

- Meni je drago što smo politiku iskoristili da Zadar dobije akcelerator jer Zadra u nacionalnoj strategiji nema do 2030. godine. Vjerujem u obećanje, nabavka ide, umjesto tri u Hrvatsku će doći četiri akceleratora i ja vjerujem da će jedan doći u Zadar. To je mimo svake politike. Oko ostavke nemam dvojbe: Liga protiv raka ima članstvo i izbore. Kandidirajte se i ja ću se rado maknuti, odgovorio je gradonačelnik Branko Dukić.

29. lipanj 2024 12:19