StoryEditorOCM
KalelargaNAKON SJEDNICE

Ivica Žuvela odgovorio na prozivke nakon izglasavanja proračuna: "Oporba ne mora biti protiv svega, mora biti za dobre projekte"

Piše Matea Magaš
6. prosinca 2021. - 12:00

Županijski vijećnik Ivica Žuvela u ponedjeljak je sazvao konferenciju za medije kako bi komentirao aktualnosti vezane uz prošlotjednu Županijsku sjednicu na kojoj je, zahvaljujući glasovima njegovih i HDZ-ovih vijećnika, izglasan proračun Zadarske županije za iduću godinu težak milijardu i 508 milijuna kuna. Da će proračun proći bilo je jasno kada su vijećnici sa Žuveline liste izložili svojih sedam amandmana.

- Vrijednost naših amandmana je oko 700 tisuća kuna, što je uvjet da proračun dobije zeleno svijetlo - rekao je u petak Žuvela čiji su vijećnici, između ostalog, tražili dežurnog stomatologa vikendom, pomoć za Memorijalni centar u Škabrnji, sanaciju divljeg odlagališta u Stankovcima te aktivan odgovor na problem menstrualnog siromaštva.

Danas je u prostorijama stranke Žuvela zajedno sa kolegama pobliže pojasnio svaki amandman.

- Dobro znamo da politika u gradu i županiji više neće biti ista, i na tome itekako radimo. Jedna od funkcija oporbe je ukazivanje na nepravilnosti na rad vladajućih. Nismo stava da oporba mora biti protiv svega, već mora biti za dobre projekte. U tome se razlikujemo o drugih, ali u tome je ključ promjene u politici na čemu težimo. Mi smo iz pozicije opozicijske manjine, argumentirano, izvedivim i pametnim projektima, uspjeli naše amandmane uvrstiti u sastavni dio proračuna. Samo izglasavanje ne bi imalo smisla da mi i svoje amandmane nismo podržali koji su u sklopu proračuna – istaknuo je Žuvela te dodao kao su amandmani jedino oružje opozicije, osobito kad je u pitanju proračun.

- Nama je neshvatljivo da je od osam amandmana, sedam bilo naših. Amandman SDP-a smo također podržali, a on se svodio besplatne tople obroke za učenike u Županiji. A gdje su drugi amandmani, ostalih opozicijskih vijećnika – upitao je Žuvela.

Istaknuo je kako je pratiti rad vladajućih i realizaciju tih amandmana. 

Dodao je također kako su ovog puta iznijeli kritike na prostore u Poliklinici, turističke pristojbe, rad Županijskog stožera, koji bi osim slanja statistike trebao raditi na edukaciji i učincima cjepiva.

 - I dalje ćemo biti kritični i pratiti provedbu amandmana - najavio je Žuvela. 

Osvrnuo se također i na prozivke vijećnika Marka Pupića Bakrača koji smatra da je Žuvela narcisoidan jer još uvijek drži svoj ”totem” ispred prostorija stranke, na Putu Bokanjca, iako je kampanja odavno završila. 

Kako je rekao Žuvela, nema ga namjeru micati zbog tih komentara.

- Očito je da nekome smeta, ali ostaje i dalje tamo. Naša kampanja nije samo 20 dana obećanja pa četiri godine mirovanja, mi smo svaki dan u kampanji. Rekli smo da se naš rad razlikuje od onog prijašnje oporbe, mi smo nešto već i isporučili kroz svoj rad. Video klipovi zabavljaju ali koristi od toga nema – zaključio je Žuvela.

18. travanj 2024 12:29