StoryEditorOCM
KalelargaDOŠLA JE SEZONA

Krade se na sve strane: od mobitela i bicikla do romobila. Sve je pronađeno i vraćeno vlasnicima

Piše A. V. Š.
27. svibnja 2024. - 11:11

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalistička istraživanja u svezi kaznenih djela krađa.

Tako se 39-godišnajka i 32-godišnjaka sumnjiči da su 24. svibnja u Zadru, u ulici Bleiburških žrtava iz automobila otuđili mobitel 34-godišnje vlasnice. Mobitel je vraćen vlasnici, a protiv obojice osumnjičenih se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nadalje, 31-godišnjaka se sumnjiči da je 27. travnja ove godine u Zadru, na Bulevaru otuđio bicikl 60-godišnjeg vlasnika, koji je tijekom kriminalističkog istraživanja pronađen i vraćen vlasniku.

Osumnjičeni je kazneno prijavljen zbog kaznenog djela krađe.

Također su dovršili kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 41 godina, kojeg se sumnjiči da je 22. svibnja u Zadru, u ulici Josipa Jurja Strossmayera otuđio električni romobil 49-godišnjem vlasniku, vrijedan preko tisuću eura Romobil je vraćen vlasniku, a protiv 41-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađe.

Isto tako, policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad državljaninom Srbije u dobi od 48 godina, kojeg se sumnjiči za tešku krađu. Naime, sumnjiči ga se da je 24. svibnja u Brbinju na Dugom otoku provalio u kiosk 36-godišnjeg vlasnika, gdje je oštetio aparat za kavu. Osumnjičeni je uhićen istog dana te je tijekom kriminalističkog istraživanja od njega oduzeta manja količina marihuane i pribor. Protiv 48-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog teške krađe, a također protiv istog slijedi i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga. 

17. lipanj 2024 19:29