StoryEditorOCM
KalelargaENIOVA PITANJA

Meštrović: Za presađivanje jedne fafarikule ode 50.000 kuna! Di spavaju ta stabla, u hotelu?! Nemate pravo razbacivati novac građana Zadra

Piše .P.O.
2. kolovoza 2021. - 13:48

Enio Meštrović je postavio svoja prva pitanja na Aktualnom satu Gradskog vijeća Zadra. Evo što ga je zanimalo.

-Tko dopušta i kontrolira betonizaciju po gradu bez imalo zelenih površina? Zgrada ispod crkve na Belafuži nema nikakve infrastrukturne uvjete i tamo će biti izgrađeno 150 stanova bez da zgrada ima odgovarajući izlaz na cestu. Čemu otpor prema kružnim tokovima i forsiranje semafora, a po cijeloj obilaznici su čepovi, da gužve iz pravca Petrčana ne spominjem. Komu se pogoduje? I tko to naplaćuje 50.000 kuna za izvaditi jednu fafarikulu? Pa za te novce se može izvaditi 300 godina stara maslina iz Luna. Znate li koliko je 50.000 kuna? I di te fafarikule spavaju, u hotelu? Ne možete se razbacivati novcem građana Zadra, rekao je Enio Meštrović.

Pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap mu je odgovorio da se kružni tokovi grade gdje god se mogu graditi, pa je u posljednje četiri godine izgrađeno njih 4-5 kružnih tokova tamo gdje je Grad bio investitor.

Što se „preseljenja fafarikula tiče”, Kasap je naveo da je riječ o 50.000 kuna za trošak presađivanja i brige o presađenom stablu, dok je vađenje, dizanje i sadnja između 7 i 10.000 kuna. Kasap je rekao da će svi detaljni troškovi biti dostavljeni vijećnicima, a priznao je da će zgrada na Belafuži imati prometnih problema s izlazom na cestu.

Pomogao mu je i pročelnik Ante Ćurković objasnivši da se radi o posebnoj metodi za vađenje stabala, ali je to Grad Zadar obavio u okviru svojih financijskih mogućnosti s Nasadima odakle će doći precizna trošak za svako pojedinačno stablo.

22. travanj 2024 16:21