StoryEditorOCM
KalelargaTUŽAN KRAJ TRAGANJA

Ministarstvo mora: beživotno tijelo pronađeno je u uvali Pardešćak, na otoku Ižu

Piše M. K.
31. kolovoza 2024. - 12:51

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture oglasilo se priopćenjem o rezultatima akcije koordiniranog traganja za nestalim hrvatskim državljaninom, za kojim se tragalo od jučer predvečer u širem području arhipelaga otoka Iža. Akcija je nažalost okončana pronalaskom tijela nestaloga.

- Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) koordinirala je traganje za nestalim u širem području arhipelaga otoka Iža.

Traganje za nestalim državljaninom Republike Hrvatske MRCC Rijeka pokrenula je jučer, 31. kolovoza slijedom dojave člana obitelji, a nakon što se nestali nije vratio u očekivanome vremenu iz ribanja u području iškog arhipelaga.

Iz MRCC Rijeka koordinirana akcija traganja i spašavanja za nestalim pokrenuta je jučer u 19.46 sati, odmah po zaprimanju dojave te se provodila u suradnji s Lučkom kapetanijom Zadar, ispostavom lučke kapetanije u Salima, Postajom pomorske i aerodromske policije Zadar, te nekoliko građana s privatnim brodicama u području između otoka Kudica i Fulija, kao i obalnog pojasa otoka Iža.

Kako do večernjih sati traganje nije rezultiralo pronalaskom nestaloga, akcija je privremeno obustavljena sinoć u 23.55 sati i nastavljena je jutros, 31. kolovoza u 5.30 sati, kada je od Obalne straže RH zatraženo uključenje zračne jedinice.

Policijski službenici iz sastava PPAP Zadar jutros u 7.04 sati javili su u MRCC Rijeka o pronalasku beživotnog tijela u uvali Pardešćak, na otoku Ižu, slijedom čega je MRCC Rijeka okončala akciju.

Istraga u ovome nesretnom slučaju provodi se u policijskoj nadležnosti - stoji u priopćenju.

20. rujan 2024 02:54