StoryEditorOCM
KalelargaSAMO MUŠKARCI

Molitelji danas klečali po trgovima. U Zagrebu ih dočekali protuprosvjednici s bubnjevima, u Zadru ih se skupilo petero

Piše Telegram
6. srpnja 2024. - 15:02

Danas su u više gradova organizirana okupljanja pod nazivom Molitva krunice. Organizatori klečanja i molitve, takozvani Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina tvrde da se radi o “miroljubivom i apolitičnom događaju”. Na molitvu pozivaju samo muškarce - javlja Telegram.

Mole “za život u predbračnoj čistoći, čednost u odijevanju i ponašanju, obnovu katoličkih brakova”, “za mir u svijetu i domovini, za obraćenje i jedinstvo hrvatskog naroda te za prestanak bogopsovke” te “za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji”.

U Zagrebu se uz klečavce pojavila grupa mladih ljudi s bubnjevima koji su neumorno udarali u njih. Od bubnjanja se gotovo ništa nije čulo od molitve. Između grupe s bubnjevima i klečavaca stajala je interventna policija.

Uz njih, pojavila se i manja grupa, uglavnom žena, s transparentima o ravnopravnosti spolova. “Zašto sam ja kriva ako me silujete” i “Pravo na pobačaj”, pisalo je na nekima od njih.

Uz okupljanje u Zagrebu, klečavci se okupljaju i u Bjelovaru, Dubrovniku, Karlovcu, Osijeku, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Trogiru, Vinkovcima, Virovitici, Vukovaru i Zadru.

U Splitu, na Peristilu, okupljeni klečavci bili su zanimljivi turistima koji su ih fotografirali. Čuvali su ih redari s prslucima na kojima su bili vidljivi natpisi “Marijini ratnici” na poljskom jeziku.

U Zadru se jutros okupilo tek par klečavaca - javio je Telegram.

05. listopad 2024 11:38