StoryEditorOCM
KalelargaKAKO DO 30000 EURA

Muškarac (40) s paškog područja angažirao Zagrepčanina (41) kako bi vratio svoj novac od dužnika; obojica zbog prijetnji završila u pritvoru

Piše L.B.
2. rujna 2021. - 09:55

U zadarskoj policiji dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca, 40-godišnjakom sa paškog područja te 41-godišnjakom sa zagrebačkog područja, koje se sumnjiči za kazneno djelo protupravne naplate.

Oni su kontinuirano zastrašivali 46-godišnjaka koji je muškarcu sa područja Paga bio dužan više od 30 tisuća eura. Kako novac nikako nije vraćao, 40-godišnjak je "angažirao" muškarca sa zagrebačkog područja, kako bi zajedno uspjeli vratiti dug.

Upućivali su dužniku, utvrdila je policija, ozbiljne prijetnje smrću ukoliko ne izvrši isplatu duga, a u utorak, 31. kolovoza, na širem zadarskom i paškom području uputili su mu opetovane prijetnje koje su kod njega izazvale ozbiljnu bojazan za vlastiti život, što je oštećeni prijavio policiji.

Prilikom pretrage doma te osobnih vozila kod 40-godišnjaka je policija pronašla plinski pištolj s pripadajućim streljivom, gumenu i drvenu palicu, te lovački nož.

Pronađeni predmeti su mu oduzeti, te je 40-godišnjak prekršajno sankcioniran sukladno zakonskim odredbama iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, obojica su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a kaznena prijava zbog kaznenog djela protupravne naplate je podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.

18. lipanj 2024 21:52