StoryEditorOCM
KalelargaDANIEL RADETA

"Na Bulevaru je nacrtan poraženi vojnik. Sramota je da se hrvatski branitelj na ovaj način stavlja rame uz rame s izdajnicama i zločincima"

Piše Zadarski.hr
11. siječnja 2024. - 16:05

Komentar na prosvjed protivnika uklanjanja ustaških obilježja s muralu na Bulevaru, zatražili smo od predsjednika zadarskog SDP-a i gradskog vijećnika Daniela Radetu (SDP) koji je aktualizirao ovo pitanje na način da je obećao podršku SDP-a gradskom proračunu za 2024. ako gradonačelnik Dukić ukloni sporni mural.

- Ponovno neki izvrću činjenice, kako povijesne tako i one druge. Nitko od nas nije doveo u pitanje doprinos hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu i jednako smo ponosni na hrvatske branitelje kao i na partizane iz 1945. godine. I jedna i druga su pobjedničke vojske, a silueta vojnika na Bulevaru je poraženi vojnik. Sramota je da se hrvatski branitelj na ovaj način stavlja rame uz rame s izdajnicama i zločincima. 

Tražimo od institucija da hitno reagiraju s obzirom na zakone RH i Ustav RH pisan na tekovini antifašizma te da se ukloni ili da se eventualno prepravi mural te nacrta vojnik sa zakonitim obilježjima hrvatske vojske, kazao je Radeta. 

01. svibanj 2024 00:19