StoryEditorOCM
KalelargaU SRIJEDU U ZADRU KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ I PREDSJEDNIK ALBANIJE ILIR META

Nakon otkrivanja spomen ploče albanskom junaku Skenderbegu, predsjednica Kitarović odlazi u Škabrnju!

Piše Zadarski.hr
20. studenog 2018. - 17:21
predsjednica_skabrnja10-171117

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović susrest će se u srijedu, 21. studenoga 2018. godine u Zadru s predsjednikom Republike Albanije Ilirom Metom prilikom njegovog radnog posjeta Republici Hrvatskoj, priopćeno je iz zadarske gradske uprave.

Susret dvoje predsjednika započet će u zadarskom naselju Arbanasi, u samostanu Školskih sestara franjevki gdje će se predsjednica Grabar-Kitarović i predsjednik Meta susresti s građanima te se upoznati s poviješću Arbanasa.

U zadarskoj Gradskoj vijećnici Predsjednica Republike Hrvatske i Predsjednik Republike Albanije održat će sastanak sa županom Zadarske županije Božidarom Longinom, gradonačelnikom Grada Zadra Brankom Dukićem i predsjednikom Županijske gospodarske komore Zadar Dariom Jurinom. U Velikoj vijećnici dvoje predsjednika otkrit će spomen-ploču povodom 550. godišnjice smrti velikog albanskog junaka Jurja Kastriotića Skenderbega, nakon čega će uslijediti izjave predsjednice Grabar-Kitarović i predsjednika Mete, priopćeno je.

Iz priloženog rasporeda saznaje se da će pedsjednica Grabar Kitarović u srijedu posjetiti i Škabrnju, gdje će, prema planu, nešto prije 14,30 sati odati počast stradalim braniteljima i civilima Škabrnje polaganjem vijenaca kod Spomenika masovne grobnice poginulim hrvatskim braniteljima i civilima te ispred Križa poginulim hrvatskim braniteljima na Groblju sv. Luke.

23. listopad 2024 11:37