StoryEditorOCM
KalelargaTRAGEDIJA

Nakon provedene istrage DORH podigao optužnicu protiv 18-godišnjaka koji je u Kožinu usmrtio dva mladića

Piše DORH
1. lipnja 2021. - 10:43

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv 18-godišnjaka kojeg se sumnjiči za izazivanje tragične prometne nesreće u Kožinu u kojoj su 19. travnja izgubljena dva mlada života.

- Okrivljenog 18-godišnjaka se tereti da je 19. travnja 2021. oko 22,24 sati u mjestu Kožino, na križanju cesta Put Primorja, Put Blata i državne ceste DC 306, upravljao osobnim automobilom marke Mercedes kolnikom ceste Put Primorja kao sporednom cestom, te dolaskom do navedenog križanja, a s namjerom kretanja prema cesti Put Blata, ušao u navedeno križanje bez provjeravanja kreću li se državnom cestom DC 306 vozila koja imaju prednost prolaska te bez zaustavljanja na zaustavnoj crti što mu je nalagao postavljeni prometni znak ''stop'' - piše DORH.

image
Luka Gerlanc/Cropix

- Tereti ga se da je prednjim djelom svog automobila udario u lijevi bočni dio osobnog automobila marke Fiat Punto kojim je u tom trenutku navedenom cestom s prednošću prolaska iz pravca Zadra prema Ninu upravljao 20-godišnji hrvatski državljanin. Uslijed udara je došlo do izlijetanja izvan kolnika automobila marke Fiat Punto te udara u prometni znak i prometno ogledalo, a potom i u betonski zid obiteljske kuće, nakon čega se automobil opet odbio na kolnik i zaustavio okrenut na desnu bočnu stranu. Tom su prilikom vozač automobila marke Fiat Punto i 19-godišnji hrvatski državljanin kao njegov suvozač, zadobili teške i po život opasne ozljede uslijed kojih su preminuli na mjestu nesreće - navodi se u priopćenju iz DORH-a.

20. travanj 2024 07:57