StoryEditorOCM
KalelargaTUŽNA OBLJETNICA

Obilježeno 13 godina od smrti mladog nogometaša Hrvoja Ćustića: 29. ožujka 2008. tragično je nastradao u utakmici njegovog Zadra protiv Cibalije

Piše Ivica Gjergja
3. travnja 2021. - 14:44

U subotu je na Stanovima u organizaciji HNK Zadra obilježeno 13 godina od tragične smrti nogometaša Zadra, Hrvoja Ćustića. Polaganjem vijenaca i svijeća nazočila je visoka delegacije HNS-a predvođena Marjanom Kustićem, izvršnim direktorom, Zorislavom Srebrićem, glavnim tajnikom, te gradonačelnikom Zadra, Brankom Dukićem i pročelnikom Robertom Dujelom, kao i  predstavnicima HNK Zadra Damirom Kneževićem i Josipom Bepom Bajlom. Nakon Stanova obišli su i grob Hrvoja u Murvici i tu položili cvijeće i upalili svijeće. 

- Hrvoje je i moje dijete, nemam riječi uvijek će biti s nama- rekao je vidno dirnut Josip Bepo Bajlo.

Sigurno je da će Hrvoje Ćustić ostati u vječnom sjećanju svog Zadra i Tornada, te brojnih nogometnih privrženika ne samo Zadra nego i diljem Hrvatske. Podsjetimo da je Hrvoje dijete Zadra, rođen je 21. listopada 1983. godine. Prošao je i Zadru sve uzraste, a kratko vrijeme bio u kadetskom uzrastu Hajduku. Kasnije je igrao u NK Zagrebu, pa u Međimurju da bi ponovo nastavio u svom Zadru. Bio je i mladi hrvatski reprezentativac, uz Luku Modrića, Vedrana Ćorluku.

U sjećanju na Hrvoja ostaje i pjesma „Dvanaesti anđeo“, nažalost također pokojnog Zadranina, kompozitora, Romea Santinija, oca nogometaša Krševana i Ivana.

Obitelj i prijatelj okupili su se u Murvici dakako u manjem broju zbog epidemioloških mjera. U crkvi bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije služena je Sveta misa, a na grobu su zapaljene svijeće, te je položeno cvijeće.

Hrvoje je imao samo 24 godine kada je 29. ožujka 2008. godine tragično nastradao u utakmici njegovog Zadra protiv Cibalije. Umro je 3. travnja od posljedica udarca glavom u betonski zid.

06. svibanj 2024 22:11