StoryEditorOCM
KalelargaAGLOMERACIJA

Odvodnja poziva stanovnike Belafuže da predaju zahtjeve za priključenje na novu infrastrukturu

Piše Zadarski.hr
21. lipnja 2023. - 08:27

Odvodnja je na Belafuži krenula s priključivanjem građana na novu kanalizacijsku mrežu u sklopa projekta aglomeracije.

"Dana 20. lipnja obavljen je tehnički pregled u postupku izdavanja uporabne dozvole za uporabu građevine infrastrukturne namjene vodno-gospodarskog sustava (građevina u sustavu odvodnje otpadnih voda), 2. b skupine, oborinska i fekalna kanalizacijska mreža, Belafuža.

Ovim putem pozivamo korisnike da predaju zahtjev za priključenje na komunalnu vodnu građevinu za javnu odvodnju.

U okviru cjeline Belafuža, izgrađeni su cjevovodi za fekalnu odvodnju u duljini od cca 1.500 m i cjevovodi za oborinsku odvodnju u duljini od cca 1.200 m, izvedena je priprema za 140 kanalizacijskih kućnih priključaka u svrhu budućeg spajanja objekata, izvršena rekonstrukcija i dogradnja vodovodne mreže u duljini od cca 1060 m, obnovljena 73 vodovodna kućna priključka kao i kolnička konstrukcija. Asfalt je ugrađen u punoj širini ulica (cca 10.000 m²), koje su bile predmet zahvata. Radove je izveo Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH&Co.KG u sklopu projekta Aglomeracije Zadar Petrčane.

Ovim projektom obuhvaćene su ulice: ul. Gospe maslinske, ul. Hrvatskih književnika, ul. Ante Baljaka, ul. Franje Kuhača, ul. Branimira Gušića", poručuju iz Odvodnje.

28. lipanj 2024 18:35