StoryEditorOCM
KalelargaDIVLJI ZAPAD

Ogorčena stanarka: "Nekad me strah otvoriti vrata od potruna jer ne znam što će me dočekati"

Piše Zadarski.hr
5. rujna 2024. - 14:48

Posljednjih godina svjedoci smo drastične promjene Poluotoka kojeg smo nekad poznavali, voljeli i divili mu se.

Iz sezone u sezonu, situacija je sve gora, rekli bi oni rijetki koji su ostali tu živjeti - neizdrživa.

A upravo zbog takve jedne situacije javila nam se ogorčena stanarka ulice Federica Grisogona 6, čija vrata od portuna "gledaju" na maleni trg s kojeg se stepenicama može popeti na Muraj, odmah pred Muzej stakla.

Nedavno je tu otvoren novi restoran, još jedan u nizu novootvorenih ugostiteljskih objekata, čije osoblje uredno vrši dostavu robe - kad god oni to požele.

- Znam da postoje pravila kad se može i treba na Poluotoku vršiti dostava, no vjerujte mi, to nisu ovi sati - govori nam stanarka koja često slika situaciju ispred svoje zgrade jer ne može vjerovati da je "jedina luda koja uredno plaća parking". Jer, osim dostave, često tu i neki drugi stanari parkiraju. Svaki dan viđa ista vozila. 

image

stanari nekad ne mogu izaći iz portuna

Privatni Album/Slobodna Dalmacija
image

stupići su pomaknuti da se može lakše parkirati

Grad Zadar/Slobodna Dalmacija

- Ja zaista rijetko kad nađem slobodno mjesto u blizini zgrade, ali mi bome nikad nije palo na pamet parkirati tu, na trgiću, pred ulazom - naglašava.

Kontaktirali smo Komunalni odjel Grada Zadra čiji je pročelnik urgentno reagirao: 

- Intervenirati cemo i za početak odmah vratiti stupiće. Mega pretovarno mjesto je niti 50 metara od tog trga. Zbog toga će komunalno redarstvo postaviti dodatan naglasak u nadzoru na tom dijelu grada - rekao je Robertino Dujela. 

06. rujan 2024 12:53