StoryEditorOCM
KalelargaBANKA, GRUDNJACI, PARFEMI ILI..?

Otvoren natječaj za zakup atraktivnog prostora u palači Cedulin

Piše M.V.
7. lipnja 2017. - 21:23
tic3-160517

Turistička zajednica grada Zadra objavila je javni natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora u Palači Ceudlin, točnije u njezinom prizemlju, tik do tek obnovljenog atrija te građevine i prostora buduećeg Turističko-informativnog centra, dakle u centralnom dijelu palače.

kako je poznato radovi na obnovi palače Cedulin su pri kraju, a do kraja lipnja u nju će se preseliti TIC kao i uredi TZ-a grada Zadra i TZ-a Zadarske županije. Veći dio prostora u palači je, znači, dobio svoju namjenu, a jedini protor koji je za sada neiskorišten je i najatraktivniji. Radni naziv mu je 'komercijalni prostor' veličine je 103 kvadratna metra, a njegovim najmom TZ Zadar namjerava djelomično vraćati kredit kojim je palača obnovljena.

I početna cijena budućeg zakupa je 'atraktivna': 300 kn po metru kvadratnom mjesečno, što iznosi nešto više od 28.000 kn za cijeli prostor. Zakupodavac, TZ Zadar, postavio je niz uvjeta, u većini uobičajenih ali i niz dodatnih budućem zakupoprimcu za korištenje tog prostora.

U Turističkoj zajednici predvidjeli su natječajem i moguće djelatnosti u tom, trenutno vjerovatno najatraktivnijem slobodnom pooslovnom prostoru u Zadru, a među njijma nije ugostiteljska djelatnost. Predviđene djelatnosti su trgovinska - ekskluzivni butik odjeće i obuće, trgovina dekorativne i preparativne kozmetike - parfumerija, zatim bankarska djelatnost te trgovina hrvatskih autohtonih proizvoda. Kad je riječ o trgovinama, osim ove posljednje kategorije, uvjet je da ponuđač ponudi neku poznatu robnu marku. 

Trajanje zakupa je minimalno tri godine, a prostor će biti iznajmljen u roh-bau stanju.

Natječaj je otvoren do 10.srpnja.

Ne daj Bože da bude po poznatoj vic uzrečici Enija Meštrovića koja bi u ovoj verziji bila: Znači...banka!

 

27. svibanj 2024 04:25