StoryEditorOCM
KalelargaTAMAN PRED SEZONU

Ovo je dobra vijest! Nakon mjeseci prazne ambulante, na otok Ist konačno stiže novi liječnik, mladi Slavonac. Išćani su mu spremili dobrodošlicu

Piše Ana Vučetić Škrbić
1. lipnja 2023. - 10:41

Nakon nekoliko mjeseci upornog traženja i raspisanih natječaja na koje se nitko nije javljao, konačno je pronađen liječnik za ambulantu na otoku Istu i Molatu!

Kako doznajemo, Dom zdravlja Zadarske županije potpisao je ugovor s mladim liječnikom rodom iz Belišća. Dr. Petar Tivanovac završio je Medicinski fakultet u Osijeku 2016. godine i odradio staž u Općoj županijskoj bolnici u Našicama. Ima 32 godine, a već ima iskustvo rada na otoku. Prije dolaska na Ist i Molat, radio je na Mljetu u dubrovačkom arhipelagu gdje također obavljao i 24-satnu pripravnost, u Loparu na otoku Rabu te na Korčuli i Pelješcu. Uz ova tri otoka, radio je u ambulanti za antigenska testiranja i provodio cijepljenja u Puli, te kao liječnik bez specijalizacije radio pri Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka i prikupljao doze krvi na dobrovoljnim akcijama u Istarskoj, Primorsko-goranskoj i Ličko-senjskog županiji. Ukratko, sve izazove liječničkog života na otoku do sada je imao prilike upoznati.

- Otoci i mala mjesta posebno su mu zanimljivi, pa obzirom da još uvijek nije obiteljski vezan za neki veći grad, pristao je doći na Ist I Molat. Smatra da mu je to novi izazov u karijeri i posebno nam je drago da se vidi na nekom dužem periodu. Ovim potpisom ugovora Dom Zdravlja zadarske županije pokazuje brigu za zdravstvenu skrb svih žitelja naše županije bez obzira gdje se nalazili- kaže županijski pročenik za zdravstvo, dr. Marko Kolega.

Koliko su Išćani sretni zbog povratka liječnika na otok, najbolje govori činjenica kako su mu priredili srdačnu dobrodošlicu, a prije toga zajedničkom akcijom uredili liječnički stan. Danas će otploviti na Molat i upoznati susjede Molaćane koji su također njegovi pacijenti.

29. lipanj 2024 02:41