StoryEditorOCM
KalelargaKONZERVATORSKI UVJETI

Ovo ljeto trebali bi biti otvoreni prostori kavane, slastičarne i knjižare koji se nalaze u prizemlju Providurove palače

Piše I.I.
15. siječnja 2024. - 22:21

Do početka ljeta trebala bi biti uređena tri poslovna prostora koja se nalaze u prizemlju Providurove palače. Iako su se natječaji za zakup poslovnih prostora provodili još u 2022. godini, strogi konzervatroski uvjeti "produžili" su radove.

- Sva tri poslovna prostora u Providurovoj palači u fazi uređivanja odnosno dovođenja u izvedbeno stanje za obavljanje predviđene djelatnosti. Obzirom da se poslovni prostori nalaze u objektu koji predstavlja zaštićeno kulturno dobro svi predviđeni radovi i uređenje interijera odvijaju se pod budnim nadzorom i sukladno uputama Konzervatorskog ureda u Zadru Ministarstva kulture i medija RH.

Svi zakupnici poslovnih prostora bili su dužni na temelju ishođenih posebnih uvjeta uređenja prostora, angažirati ovlaštene izvođače radova koja imaju odobrenje za izvođenje radova na zaštićenoj kulturnoj baštini sukladno najvišem stupnju zaštite pojedinačnog nepokretnog kulturnog dobra Republike hrvatske, a što Providurova palača predstavlja.

Kako se ovdje radi uglavnom o zanatlijskim i obrtničkim radovima, dinamika radova kao i dovršetak istih se odvija sukladno izvedbenom projektu. Radi se o višefaznom uređenju svakog poslovnog prostora gdje nakon provedenih radova u svakoj pojedinačnoj fazi uređenja, Konzervatorski ured daje suglasnosti i ˝zeleno svjetlo˝ za nastavak radova, ogovorili su nam iz Grada Zadra dodajući kako bi, prema zasada izvedbenoj dinamici radova, poslovni prostori trebali biti dovršeni tijekom proljeća 2024. godine.

Podsjetimo kako je Grad na prvom raspisanom javnom natječaju dobio ponudu samo za zakup knjižare koji je dobila tvrtka Grofica. Na drugom natječaju se saznalo tko je zakupio prostor kavana i slastičarne. Poslovni prostor za pripremanje i usluživanje slastica dodijeljen je društvu Bridge Marka Sokača, u čijem je vlasništvu poznati Bob Rock`s Ice Cream Shop, a kavanu će otvoriti Dubravko Marušić, vlasniku popularnog kafića Factory u Varoši. 

 

28. lipanj 2024 12:43