StoryEditorOCM
KalelargaJOŠ KOJI DAN...

Plenković potvrdio: Sabor se raspušta 14. ožujka

Piše Hina
8. ožujka 2024. - 13:19

Premijer Andrej Plenković drži uvodni govor na sjednici Vlade. Potvrdio je da se Sabor raspušta 14. ožujka.

- Koalicijski partneri su se dogovorili, Sabor će se raspustiti 14. ožujka, potvrdio je premijer Plenković na sjednici Vlade.

U uvodnom govoru premijer Plenković je čestitao Dan žena, a uoči sjednice, sve žene su dobile cvijeće.

"Ravnopravnost muškaraca i žena je osnovna vrednota našeg Ustava", rekao je Plenković i rekao da će se njegova vlada boriti za poboljšanje položaja žena.

Prije raspuštanja Sabora donijet će se novi paket mjera koja se tiču cijena struje i plina.

"Ranijim održavanjem izbora ćemo omogućiti svima mirno ljeto i vrijeme za formiranje parlamentarne većine i nove Vlade. Time teku rokovi za datum izbora, a o tome odlučuje predsjednik Republike", rekao je premijer, prenosi Dnevnik.hr.

Plenković je potom govorio o točkama sjednice Vlade.

"Što se tiče mladih liječnika i njihovih ugovora, ovdje idemo na izmjene zakona koje se tiču njihovih ugovora i šaljemo im poruku kako izmjene idu u cilju jačanja njihova položaja", kazao je Plenković.

O izmjenama i dopunama Zakona o plaćama pravosudnih dužnosnika kaže: "Nakon povećanja plaća prošle godine, ovo je drugi korak gdje po većavamo osnovicu pravosudnim dužnosnicima. Temeljem ovog Zakona, pravosudni dužnosnici imat će pravo na naknadu prijevoza, regres..., sve ono što nisu imali. Povećavaju im se koeficijenti...", rekao je.

 

 

24. travanj 2024 09:39