StoryEditorOCM
KalelargaKAKVA NOĆ U ZADRU!

Policija blokirala ulaz na Poluotok, navijači se vozili na krovovima automobila, ulicom prema Foši nije se moglo proći od razbijenih boca i bakljade! Ivan Rakitić: „Neka izgori cijela Hrvatska, nema veze!“

Piše Zadarski.hr
8. srpnja 2018. - 11:43
zadar_2pol_slavlje25-070718.JPG

- Kakva noć! Išao sam automobilom na Poluotok, valjda sam jedan od zadnjih koji je prošao prije policijske blokade. Kasnije se dalje od „Pegle“ nije moglo – kaže nam sudionik sinoćnjeg slavlja na Poluotoku.

Iako se orilo po cijelom Zadru i Poluotoku, „epicentar“ potpunog 'ludila' bio je ispred nekoliko kafića gdje je „Arkada“, tim dijelom grada, prema Foši, nije se moglo voziti od stakla, razbijenih boca, navijača koji su slavili po cesti kao da su na šetnici, bakljade, skakanja...

U zadarskoj policiji u nedjelju ujutro su rekli da je nevjerojatno da nije zabilježeno niti jedno narušavanje javnog reda i mira.

- Slavilo se i pjevalo, ali nije bilo prijavljenih nereda, tučnjave ili razbijanja. Promet smo zatvorili na nekoliko sati nakon utakmice, inače bi nastao krkljanac gdje bi bilo razbijenih automobila. Ovako je sve prošlo u najboljem redu – kažu nam u PU zadarskoj.

Ni zadarski vatrogasci nisu imali intervencija vezanih uz noćašnje slavlje.

Koliko je, pak, bilo pijanih 'glava' nije se moglo saznati, jer nam je u Hitnoj pomoći rečeno da te informacije ne daju, čak ni samo broj intervencija.

U redovitom izvješću Županijskog centra 112 također nije navedena ni jedna prometna nesreća ili nered, unatoč potpuno ludoj noći u kojoj je alkohol tekao „u potocima“.

Zbog blokade prometa Poluotokom, pravi krkljanac bio je u Foši, gdje su se grupirali svi koji su vozilima došli u grad na slavlje, no kod „Peglice“ su preusmjereni prema Foši. Našao se tu i kamion pun navijača.

„Neka izgori cijela Hrvatska, nema veze!“, rekao je Ivan Rakitić netom nakon utakmice, dok mu je raspoloženi i nasmijani Luka Modrić lupao po staklu i remetio intervju!

 

24. travanj 2024 02:03