StoryEditorOCM
KalelargaČEKAJUĆI SKUPŠTINU

Ponude za izgradnju marine u Svetom Petru otvorene su krajem travnja, ali još nema odluke o koncesionaru. Zašto?

Piše P. O.
9. lipnja 2023. - 21:39

Još 27. travnja ove godine u Zadarskoj su županiji otvorene ponude za dodjelu „koncesije za gospodarsko korištenje pomorskog dobra u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene – luke nautičkog turizma s benzinskom crpkom” u Svetom Petru. Na natječaj su se javili „Portus Navigo” iz Zagreba i „Labora” iz Turnja, ali do danas nema odluke o pobjedniku javnog natječaja.

-Ponude su otvorene i analizirane, prijedlog za izbor koncesionara je pripremljen i čeka se odluka koju po proceduri donosi Skupština Zadarske županije, kaže Krešimir Laštro, pročelnik županijskog Upravnog odjela za pomorsko dobro, more i promet.

Pročelnik Laštro ne želi iznositi detalje ponuda, a po neslužbenim informacijama zagrebačka ponuda najavljuje ukupno investicijsko ulaganje od nešto više od 12 milijuna eura, dok su Turanjci ponudili gotovo 16 milijuna eura. U Svetom Petru bi trebala biti izgrađena marina s oko 200 vezova, u koncesiju ide površina od 92.304 kvadratna metra, a obveza budućeg koncesionara je dovršiti izgradnju u roku od 48 mjeseci od potpisivanja koncesijskog ugovora.

03. svibanj 2024 10:27