StoryEditorOCM
Kalelarga67,7 MILIJUNA EURA

Poznato je tko će obnavljati dionicu pruge Knin - Zadar, riječ je o austrijskoj tvrtci koja se bavi izgradnjom velikih infrastrukturnih projekata

Piše I. I.
5. lipnja 2024. - 18:32

Poznat je izvođač radova koji će na obnoviti dionicu pruge Knin - Zadar. Riječ je o velikom projektu Hrvatskih željeznica (HŽ) čija je procijenjena vrijednost 90 milijuna eura (bez PDV-a).

HŽ je putem Elektroničkog sustava javne nabave obavijestio kako će izvođač radova za ovaj projekt biti tvrtka Swietelsky, koja je zagrebačka podružnica austrijske tvrtke koja se bavi izgradnjom velikih infrastrukturnih projekata.

Na natječaj je stiglo ukupno šest ponuda, a upravo je ponuda tvrtke Swietelsky bila najjeftinija ponuda iznosila je 67,7 milijuna eura (bez PDV-a). 

Podsjetimo kako je ponudu na 74,6 milijuna eura (bez PDV-a) poslala i španjolska tvrtka Comsa, a za 75 milijuna eura (bez PDV-a) prugu su htjeli obnavljati i Kinezi iz tvrtke China Civil Engineering Construction Corporation. Na natječaj su se javile i dvije turske tvrtke, Cengiz Insaat Sanayi koji su dali ponudu na 84 milijuna eura (bez PDV-a), ali i u Dalmaciji dobro poznata tvrtka Doğuş koja je dala ponudu na 89,8 milijuna eura (bez PDV-a). 

Zajedničku ponudu na natječaj dale su tvrtke iz Cavtata i Turske u iznosu od 82,4 milijuna eura (bez PDV-a).

Sve su ponude na natječaju bile valjane, osim ponude kineske tvrtke China Civil Engineering Construction Corporation koja je ocijenjena nepravilnom. 

Projekt obnove, koji procjenjuje radove na 90 milijuna eura s trajanjem od 48 mjeseci, pokrenula je HŽ Infrastruktura, a on uključuje izmještanje pruge iz Bibinja.

Obnova ove dionice trebala bi se raditi u više faza, a sve o projektu pročitajte na ovom LINKU.

25. lipanj 2024 14:52