StoryEditorOCM
KalelargaNIŠTA OD PRORAČUNA!

Radeta: "Čini mi se da postoji plan višeg reda, u odnosu na Prostorni plan, a zove se Mile"

Piše I. N.
21. svibnja 2024. - 10:48

Nakon što je Zadarski.hr objavio detaljno objašnjenje kako je i zašto izdana građevinska dozvola za zgradu u Teslinoj ulicu, za koju gradski vijećnik SDP-a Daniel Radeta tvrdi da nije smjela biti izdana, Radeta se u utoraka ujutro oglasio na svome Facebooku novim statusom u kojem opet sumnjiči gradsku upravu u manipuliranjem prostornom dokumentacijom.

Radetu smo upitali znači li njegova nova reakcija da ipak neće ispuniti danu riječ oko podrške SDP-a gradskom proračunu.

- Ništa nisu dokazali ni potvrdili. Fali još dosta odgovora. Jedino što je jasno je da su izbjegli UPU i izmjene i dopune. Čini mi se da postoji plan višeg reda, u odnosu na Prostorni plan, a zove se Mile - odgovorio nam je Radeta. 

Njegovu novu reakciju na FB prenosimo u cijelosti:

Sada kada smo napokon, nakon skoro mjesec dana, saznali tko je i kako izdao dozvolu, fali još odgovor za koliko?

Mile je, unatoč tom što čestica jasno pripada zoni Veće gustoće (Sv) izdao lokacijsku dozvolu po uvjetima za (Sm), i to svega 7 dana prije sjednice na kojoj su se izglasale izmjene i dopune Prostornog plana Grada Zadra.

Lokacijska dozvola izdana je 16.12.2019. godine, a na sjednici 23.12.2019. donesena je Odluka o obveznoj izradi Urbanističkog plana za navedeni prostor.

Kome se žurilo i zašto, i tko je imao povlaštene informacije, ostalo je neodgovoreno?

Bez obzira na obavezu UPU-a kojeg su izbjegli, zone i uvjeti se nisu mijenjali od 2007. godine otkako je donesen Prostorni plan, a iz svih kartografskih prikaza jasno je vidljivo kako čestica pripada Sv zoni po kojoj je propisan minimum od 2000 m2 za zgradu kakva je planirana na toj čestici.

U prilogu se nalazi prikaz čestice od 1563 m2, a žutim okvirom označena je veličina i pozicija stambene nakarade s 40 stanova i poslovnim prostorima koja čitavom svojom dužinom leži na međi sa susjednom česticom.

Ako Mile smatra da ovakva zgrada pripada tom prostoru po uvjetima Srednje gustoće - Sm, onda je sasvim jasno zašto u Zadru imamo problem, i možda je upravo to razlog zašto po čitavom gradu imamo građevine koje odstupaju od planinskih uvjeta.

Čini mi se kako u ovom Gradu svatko ima svoga Milu za ovakve prljave rabote. Jedan za Vitrenjak, jedan na zavoju kod Uskoka, jedan za Mamuticu na Brodarici, jedan za Sigmu, jedan za Poluotok, jedan za SAS...

A možda je sve to isti Mile

13. lipanj 2024 20:26