StoryEditorOCM
KalelargaČEKA SE IZVOĐAČ

Rekonstrukcija zgrade bivše vojarne Babindub za izgradnju hospicija: 600 kvadrata, 10 kreveta, 5 soba, 2 milijuna eura...

Piše L.B.
26. lipnja 2023. - 20:36

Vijećnika u zadarskoj Županijskoj skupštini Ivicu Žuvelu (nezavisni) zanimalo je u kojoj je fazi izgradnja hospicija u Zadru, na što je odgovor dao pročelnik Odjela za javnu nabavu i upravljanje imovinom Nikica Miletić.

- Zadarska županija je započela s realizacijom ovog projekta još 2019. godine, kada je RH Ugovorom o darovanju Zadarskoj županiji darovala nekretnine ukupne površine 2.626 m², obje u k.o. Crno, u svrhu smještaja Centra za palijativnu skrb Zadarske županije - Hospicij Babindub, odnosno za ostvarenje projekata od općeg javnog i socijalnog interesa kojima se povećava kvaliteta života građana na području Zadarske županije. Nakon toga Zadarska županija izradila je glavni i izvedbeni projekt rekonstrukcije zgrade za potrebe izgradnje Centra za koordinaciju palijativne skrbi Zadarske županije, kao i projekt uređenja okoliša.

Projektom rekonstrukcije zgrade bivše vojarne Babindub, na ukupno 592,99 m² neto korisne površine građevine (podrum + prizemlje + 1. kat), osigurano je 10 postelja u 5 dvokrevetnih soba, kao i prostorni uvjeti za rad multidisciplinarnog stručnog osoblja. Građevinska dozvola ishodovana je 24. kolovoza 2020. godine.

Sukladno Planu nabave za 2023. godinu procijenjena vrijednost nabave za izvođenje radova na rekonstrukciji i uređenju okoliša zgrade Hospicija iznosi 1.907.187 eura (bez PDV-a), a isti bi se u cjelokupnom iznosu trebao financirati iz Državnog proračuna RH, s pozicije Ministarstva zdravstva. U travnju ove godine Vlada RH je na svojoj sjednici donijela odluku o dodjeli financijskih sredstava Zadarskoj županiji za navedenu svrhu. Zadarska županija je potom provela sve potrebne postupke i raspisala javni natječaj za izvođenje radova - naveo je pročelnik Miletić.

24. svibanj 2024 14:29