StoryEditorOCM
KalelargaNA TRGU PET BUNARA

SDP-ovi kandidati za europske izbore predstavili se Zadranima, evo što su poručili Biljana Borzan, Fred Matić i Dalija Orešković

Piše Zadarski.hr
24. svibnja 2024. - 20:36

Na Trgu pet bunara održano je predstavljanje liste i programa za Europski parlament SDP-a.

Nositeljica liste Biljana Borzan kazala je kako je njezino dosadašnje djelovanje u Europskom parlamentu bilo borba za ravnopravnost protiv nejednakosti i protiv nepravde, što su ujedno, kako je navela, osnovni postulati djelovanja SDP-ovih europarlamentaraca.

- U izbornu kampanju smo došli s konkretnim rezultatima koji građani prepoznaju. Nadam se da će građani nagraditi naš rad na nadolazećim izborima, kazala je Borzan dodajući kako će se u Europskom parlamentu nastaviti baviti zaštitom potrošača, ali i kako će dodatan naglasak staviti na digitalno tržište u vidu nesigurnosti na internetu koje vrebaju potrošače, pogotovo one najmlađe.

Borzan je dodala i kako joj je drago doći u Zadar, ne samo zbog njegove ljepote već i zato jer iz Zadarske organizacije SDP-a dolaze neki od njezinih asistenta.

Predrag Fred Matić istaknuo je kako izbori za Europski parlament nisu isti kao parlamentarni, jer se na parlamentarnim izborima glasa za stranku, a na europskim za one za koje građani misle da najbolje zastupaju njihove interese u Europi. 

- Najveći naglasak u idućem mandatu stavit ću na borbu za prava žena i rodnu ravnopravnost, kao što sam to dosada i činio, kazao je Matić koji se dotako i "protivničkih" kandidata dodajući kako bi ih, da su bili dobri, Plenković stavio na vrh liste, a ne na sredinu ili kraj.

Na predstavljanju liste bila je i Dalija Orešković.

- Hrvatska ima problem sa sistemskom korupcijom, a moj politički zadatak je da to presložimo i stvorimo državu koja će služiti svojim građanima, hrvatske institucije su zarobljene, a to ćemo nastojati promijeniti. Uzalud nam svi europski benefiti ako imamo kvarnu vlast, jer ne mogu EU sredstva doći do svojih korisnika ako ih uvijek preotme neki presretan u ministarstvima, kazala je Orešković.

- Iznimna čast i velika odgovornost je biti na listi među ovim ljudima, kazala je za kraj Vedrana Mišković, županijska vijećnica i v.d. predsjednica ŽO SDP-a Zadarske županije.

- Zastupat ću iste vrijednosti koje zastupam svakog dana kako u političkom tako i u privatnom životu. Ako uđem u EU parlament zasigurno ću štititi javno dobro, kulturne i ljudske resurse, dodala je.

Kandidati s liste su za kraj kazali kako bi voljeli da SDP osvoji barem jedan mandat više nego na prošlim europarlamentarnim izborima kada je u Europski parlament ušlo četvero kandidata s liste.

image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
image

Vedrana Miskovic.
 

Ronald Gorsic/Cropix
16. lipanj 2024 16:41