StoryEditorOCM
KalelargaJURE ZUBČIĆ PITAO DUKIĆA ČIME SU MU SE ZAMJERILI STANOVI

Tko noću lupa po šahtovima i za što je kriv socijalistički urbanizam?

Piše P.O.
19. rujna 2019. - 22:07
gradsko_vijece12-300719

Što su vam se Stanovi zamjerili, to je kvart u kojemu smo i vi i ja odrasli, pitao je Jure Zubčić gradonačelnika Branka Dukića. Zubčić je potom naveo brojne detalje na temelju kojih je postavio svoje pitanje:

-U Splitskoj ulici se raspada šaht, u Ćustićevoj ulici su nogostupi "široki" toliko da se s invalidskim kolicima i kolicima za djecu ne može proći, na Putu Stanova su radovi produženi, prijeti se penalima, a ne znamo zašto je izvođač pomicao rokove, u Molatskoj i Skradinskoj su stavljeni stari šahtovi, nabrojao je Zubčić spominjući i dosluh izvođača i nadzora na Putu Stanova.

-Išao sam tamo nakon što je to pitanje o šahtu u Splitskoj ulici postavljeno i prošli put, ali je bilo sve u redu. Imam osjećaj da ti noću lupaš po tom šahtu, kao da ste se s mjerila za struju prebacili na vodomjere, ironično je odgovorio Dukić i dodao da se na Stanovima očito jako puno radi, pogotovo kad se zna da je "socijalistički urbanizam dopuštao svakakvu gradnju" koja sada otežava bilo kakve zahvate u prostoru.

Pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap je upozorio Zubčića na ozbiljnost izjave o dosluhu izvođača radova i nadzora:

-To je ozbiljna optužba, ako imate takve informacije obavijestite me, ali i neke druge institucije. Ćustićevu ulicu smo obnovili onako kako smo mogli, to je zahtijevalo umijeće i mi smo to maksimalno odradili kako ne bismo okolnim stanarima srušili četiri kuće, jer ni to ni otkup zemljišta nije lak posao, rekao je Kasap smatrajući neprimjerenim cijeli projekt staviti pod znak pitanja zbog slike jednog šahta.

02. lipanj 2024 03:56