StoryEditorOCM
KalelargaŠOK I NEVJERICA

Tragedija prije utakmice u Biogradu: preminuo vozač autobusa, nekoliko sekundi prije smrti izveo je herojski čin i spasio živote mladih igrača

Piše Sport SD
19. studenog 2023. - 14:16

Nogometaši Primorca iz Biograda i Sloge iz Mravinaca trebali su danas igrati susret Treće lige Jug u Biogradu od 13.30 sati, ali utakmica je odgođena zbog tragedije koja se dogodila dok su nogometaši iz Mravinaca putovali.

U vožnji je pozlilo vozaču autobusa. Klupsko osoblje odmah je priskočilo u pomoć te su ga pokušali reanimirati, ali nažalost nisu uspjeli. Odmah je pozvana i hitna pomoć, ali vozač je u međuvremenu preminuo. Liječnici su tek mogli konstatirati smrt kada su stigli na mjesto događaja.

Preminuli vozač je, međutim, samo nekoliko sekundi prije smrti izveo herojski čin. U trenucima kad mu je pozlilo uspio je skrenuti autobus u krajnju desnu, zaustavnu traku na autocesti i tako zaustaviti autobus koji je bio pun mladih igrača.

Nezapamćena tragedjia dobrano je uzdrmala i sve u mravinačkom klubu, ali i u redovima domaće momčadi iz Biograda. kako doznajemo na putu prema utakmici bio je i predsjednik Sloge dr. Zdravko Perko, poznati liječnik s velikim sportskim pedigreom, no on nije bio u autobusu, već u svome automobilu. Odmah je pohitao prema mjestu nesreće.

Iz redova Sloge doznajemo i kako igračima u autobusu nije ništa, prisebna reakcija nesretnog vozača spasila je tako mnoge živote, ali svakako je ovo drama koju će svi iz autobusa pamtiti cijeli život.

29. travanj 2024 14:54