StoryEditorOCM
KalelargaŠTO MISLITE?

Turistička zajednica započinje ispitivanje stavova stanovnika grada Zadra: analizirat će se više od 30 tisuća mišljenja!

Piše Zadarski.hr
24. listopada 2022. - 13:15

Turistička zajednica Grada Zadra u provedbi integralnog upravljanja kvalitetom u turizmu započinje ispitivanje stavova stanovnika grada Zadra. Cilj istraživanja je dobiti mišljenja, smjernice i stavove koji će Gradu Zadru i Turističkoj zajednici grada Zadra biti vrijedan materijal u provedbi odgovornog turizma u skladu sa svjetskim trendovima i preporukom Svjetske turističke federacije (UNWTO), temeljen na stavovima stanovnika, gostiju i dionika koji aktivno sudjeluju u turizmu grada Zadra.

Turistička zajednica u procesu je mjerenja online reputacije i uskoro će se objaviti rezultati mišljenja zadarskih gostiju o turizmu i kvaliteti koju gosti osjećaju tijekom boravkom u Zadru. Procjena je da će se analizirati više od 30 tisuća mišljenja gostiju.

- Iz navedenih razloga važno je prikupiti što veći uzorak stanovnika zbog čega se pozivaju svi stanovnici da ispune anketu na linku https://www.surveymonkey.com/r/F6HJ729 i daju svoj doprinos u razvoju turizma, koji se uvijek nalazi pred novim izazovima u upravljanju, prilagođavajući se trendovima u turizmu, a istovremeno s velikom pažnjom prema održivosti i očuvanjem tradicije, prostora i kvalitete života stanovnika- poručuju iz TZ grada Zadra.

Ispitivanje se provodi online, a rezultati će biti javno objavljeni skupa s potencijalnim rješenjima. Uspješna turistička destinacija je samo ona destinacija u kojoj žive zadovoljni stanovnici koji svojim konstruktivnim stavovima aktivno utječu u razvoju turizma svoga grada!

28. travanj 2024 11:39