StoryEditorOCM
KalelargaOTUĐEN 1974. GODINE

U crkvi Svetog Frane održat će se prigodna svečanost povrata procesijskog križa riznici samostana Svetog Frane u Zadru, stižu i ministri

Piše Zadarski.hr
3. kolovoza 2023. - 12:15

U petak s početkom u 18 sati, u crkvi Svetog Frane održat će se prigodna svečanost povrata procesijskog križa riznici samostana Svetog Frane u Zadru iz koje je otuđen 1974. godine.

Riječ je o iznimno vrijednom kulturnom dobru iz XIV. stoljeća, jednom od najljepših zlatarskih radova hrvatske srednjovjekovne baštine, koje je iz Talijanske Republike vraćeno u Republiku Hrvatsku. Rezultat je to koordiniranog djelovanja Veleposlanstva Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici, Ministarstva kulture i medija, Ministarstva unutarnjih poslova i talijanskih institucija na nacionalnoj i lokalnoj razini.

Na svečanosti će sudjelovati ministrica kulture i medija dr.sc. Nina Obuljen Koržinek, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, predstavnik talijanske policije zapovjednik Alessandro Caprio, gradonačelnik La Spezie Pierluigi Peracchini te predstavnik obitelji Lia.

26. lipanj 2024 05:33