StoryEditorOCM
KalelargaOPET POGORŠANJE

U utorak i srijedu temperature idu ispod nule, nisu baš dobre vijesti ni za vrijeme sljedećeg vikenda

Piše Zadarski.hr
26. ožujka 2023. - 17:08

Večeras u Hrvatsku stiže nova promjena vremena. U ranim poslijepodnevnim satima u većini predjela bit će još uvijek djelomice sunčano, a zatim slijedi jače naoblačenje sa Zapada, s kišom koja će pasti najprije na sjevernom Jadranu, a do kraja dana i u drugim dijelovima Hrvatske. U noći se lokalno očekuje obilna kiša te izraženiji pljuskovi s grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru. Temperatura će uglavnom biti između 15 i 20 stupnjeva.

Sutra nas očekuje promjenljivo oblačno i vjetrovito. Mjestimice će padati kiša, a lokalno može biti izraženijih pljuskova, osobito na obali.

U višem gorju uz pad temperature je najavljena susnježica ili snijeg.

Umjeren sjeverozapadni vjetar na istoku i na Jadranu s jakim udarima, popodne će okrenuti na vrlo jak sjeverni, a duž obale na jaku i olujnu buru.

Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 4 do 9 °C, a na Jadranu od 8 do 12 °C. Najviša dnevna većinom između 11 i 16 °C. Navečer će na kopnu uz daljnje razvedravanje biti osjetno hladnije.

Za sutra je na Kvarneru izdan narančasti meteoalarm, što znači da će pojačana bura tijekom dana oslabiti, ali će navečer mjestimice biti jaka ili vrlo jaka s najjačim udarima vjetra od 65 do 95 kilometara na sat.

Što se tiče idućega tjedna, vrijeme će se stabilizirati, uz sunčana i oblačna razdoblja. Najhladnija jutra nas očekuju u utorak i srijedu kada će se temperature u unutrašnjosti spuštati do -1°C.

Vrijeme će ostati stabilno sve do petka a onda će nam kiša opet pokvariti planove za vikend. Petak navečer, zadnji dan ožujka, nosi nam nove padaline.

20. travanj 2024 14:10