StoryEditorOCM
KalelargaSEDMA GODINA

U zadarskoj gimnaziji održan preventivni prometni projekt "Sigurna vozačka dozvola“

Piše Zadarski.hr
18. listopada 2024. - 16:33

Jučer, 17. listopada 2024. godine u Gimnaziji "Vladimira Nazora“ u Zadru održan je preventivni prometni projekt „Sigurna vozačka dozvola“.

Projekt već sedmu godinu provodi agencija Art Hill iz Zagreba, uz podršku Ravnateljstva policije i u suradnji s lokalnim autoklubovima i autoškolama širom Hrvatske, a osmišljen je s ciljem osvještavanja mladih budućih vozača o važnosti odgovornog i savjesnog ponašanja u prometu, te upoznavanja s rizicima kojima su u prometu izloženi, kako u ulozi budućih vozača, tako i u ostalim ulogama sudionika u prometu.

S tim ciljem je policijski službenik za poslove prometa Službe za javni red i sigurnost Policijske uprave zadarske učenicima održao kratko predavanje na temu „mladi u prometu - mladi vozači“ te ih pozvao na odgovorno sudjelovanje u prometu.

Nakon toga je pod stručnim vodstvom provoditelja Projekta, održana edukativna radionica, kojom su srednjoškolcima na interesantan i edukativan način približene informacije o sigurnosti, ali i prometnim pravilima.

image

sigurna vozačka

Pu Zd/Slobodna Dalmacija

Nakon radionice, učenici rješavali kviz znanja iz područja prometa na cestama, gdje se, osim znanja, tražila i brzina rješavanja. Najuspješniji učenici nastavili su natjecanje na poligonu koji je postavljen na igralištu škole.

Kroz savladavanje zadataka na poligonu učenicima je dočarana umanjena sposobnost upravljanja vlastitim postupcima u alkoholiziranom stanju, kroz obveznu uporabu tzv. „pijanih naočala“.

Najboljoj učenici, koja je pokazala najviše znanja i spretnosti na kvizu i na poligonu, auto škola Donat iz Zadra je sponzorirala vrijednu nagradu, besplatno polaganje vozačkog ispita „B“ kategorije.

Još jednom preventivnom aktivnosti Službe prevencije i Ravnateljstva policije te Policijske uprave zadarske u suradnji s mladim sugrađanima pokazatelj je stvaranja sigurnosnih pretpostavki po pitanju razvijanja prometne kulture i odgovornog ponašanja u prometu.

image

sigurna vozačka

Pu Zd/Slobodna Dalmacija

Policijski službenik Mario Salopek, iz Službe prevencije Ravnateljstva policije istaknuo je:

Cilj nam je osvijestiti mlade, potaknuti ih na razmišljanje o opasnostima koje će ih slijediti kao prometne sudionike, odnosno, kao mlade vozače i osvijestiti ih na to da su oni kreatori svoje sigurnosti u prometu. Želimo smanjiti stradavanja na najmanju moguću mjeru. Kroz kratko predavanje prezentirali smo najčešće načine kako to mladi stradavaju, pozvali ih da se vode pozitivnim primjerom i da budu uzorni i odgovorni vozači”

18. listopad 2024 16:34